juni 22, 2024

Jaaroverzicht (4): mooiste boeken van dit jaar

De allerlaatste dag van het jaar wil ik natuurlijk positief afsluiten. Vandaag een overzicht van de boeken die van mij meer dan drie sterren kregen. Even een korte toelichting hierbij: drie sterren krijgt een boek dat mij vermaakt heeft. Vier sterren krijgt een boek dat mij vermaakt en geraakt en/of verbaasd heeft. Vijf sterren krijgt een boek alleen als ik geen negatieve dingen weet te benoemen. Hierbij dus een overzicht van mijn vier- of vijf-sterren boeken.

Everless van Sara Holland was mijn eerste vier-sterren boek dit jaar. De plottwist op het eind had nooit zien aankomen. Helaas heeft het geen vijf sterren gekregen, omdat het allemaal een beetje afgeraffeld voelde. Alsof het laatste stuk in dertig pagina’s beschreven moest worden. De Overlevenden van Alexandra Bracken was mijn volgende vier-sterren boek. De world-building in dit boek is fantastisch neergezet en Ruby, Liam, Chubs en Zu hebben mijn hart gestolen. Een goed dystopisch verhaal met bewonderenswaardige personages.
Voor Yalfest las ik Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi. Mannnnnn. Ik kan niet wachten op het vervolg. Een ander boek dat ik las voor Yalfest was Een van Sarah Crossan. Een ontroerend verhaal over een siamese tweeling geschreven in vrije vers vorm. Vandaar de vier sterren. Dat is namelijk niet helemaal mijn smaak.
Verder heb ik genoten van verschillende hertellingen dit jaar, zoals Verdermeer van Tahereh Mafi. Een leuke hertelling van Alice in Wonderland. Een meisje gaat op zoek naar haar vader die in een andere wereld leeft. In die wereld is niets wat het lijkt. Als je het boek uit hebt, snap ook direct alles wat op de cover staat. Ook Scarlet en Winter van Marissa Meyer horen in dit rijtje thuis. Scarlet is mijn favoriete personage en in het laatste boek kwamen alle personages goed bij elkaar.
Ook Zij en ik van Nic StoneElanus van Ursula Poznanski, De Eliminatie van Daniëlle Bakhuis, Een jaar met jou van Julia WhelanDe zon is ook een ster van Nicola YoonHet Ongelukproject van Julie Buxbaum en De Royals – Verlangen van Erin Watt kregen vier sterren. Het enige boek dit jaar dat van mij vijf sterren kreeg was The Hate U Give van Angie Thomas
Snapseed (2).jpg
Wat waren de mooiste verhalen die jij dit jaar las?

3 gedachten over “Jaaroverzicht (4): mooiste boeken van dit jaar

  1. Ik geef iets sneller 5 sterren, vooral als een boek mij enorm ontroerd heeft. Dan wil ik het langzame begin nog wel eens vergeten en geef ik het boek gewoon 5 sterren. Mijn favorieten dit jaar waren Hof van Mist en Woede en De deal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *