juni 22, 2024

Meet & Greet: Victoria Schwab

Afgelopen zaterdag was het zo ver: de meet & greet met Victoria Schwab. Door boekhandel Kennemer was ik uitgenodigd voor een ontmoeting met V.E. Schwab om 15.30 uur. Samen met vijf andere bloggers heb ik vragen gesteld aan haar. De andere vijf bloggers waren: Joost (nerdygeekyfanboy), Do (whatdoreads), Axelle (axellesbooks), Isabelle (booksanddrawings) en Femke (femkeleest).

Om 15.25 uur kwam ik binnen bij de boekhandel en werd ik naar een kamertje boven de winkel geleid. De andere bloggers waren ruim op tijd, dus de meet & greet was al begonnen. Ik heb de eerste twee vragen gemist, maar nadat ik mij had voorgesteld vroeg ik wel even welke vragen dat waren. Ik weet helaas niet meer precies welke vragen het waren en ook niet meer wie welke vragen had gesteld.

Eén van de leukste vragen aan V.E. Schwab vond ik: op welk karakter uit De kleuren van magie lijk je het minst? Lila Bard. Lila Bard is een personage uit grijs Londen dat totaal geen angst kent. Ze vindt dat zij haar plek waar dan ook in de wereld verdient, ook al kent ze de taal of de gewoonten niet. Ze is nergens bang voor. Dit personage staat tegenover Victoria, omdat zij wel angsten kent. Toch probeert ze die angsten onder ogen te zien. Ze was bang voor hoogtes en besloot te gaan skydiven. Ze was bang voor naalden en besloot tattoos te nemen.

Aan de hand van haar antwoorden vroeg ik haar naar haar tatoeages. Ze heeft er zeven. Allemaal hebben ze een belangrijke betekenis voor haar. Een van die tattoos heeft een spelfout, omdat ze te veel haast had toen ze hem liet zetten. Het is een fout die gemakkelijk opgelost kan worden, maar het herinnert haar aan haar ongeduld. Je zou geen overhaaste beslissingen moeten nemen is een les die ze eruit heeft gehaald.

Na het gesprek gingen we naar beneden om de groepsfoto te maken die aan het begin van deze blogpost staat. Onderhand was het al druk geworden in de boekhandel. Je kon zo ongeveer over de hoofden lopen. Gelukkig mochten wij als eerste onze boeken laten signeren. Omdat ik daarna samen met Larissa in de rij heb gestaan, heeft Victoria beide boeken met mijn naam gesigneerd. 

Victoria Schwab is een super lieve vrouw met een geweldige fantasie. Hopelijk worden nog meer boeken van haar vertaald naar het Nederlands. Het derde deel van de schemering trilogie (De kleuren van licht) komt in ieder geval in januari uit.

2 gedachten over “Meet & Greet: Victoria Schwab

  1. Superleuk! ? Ik wil haar boeken ook nog graag lezen, maar leuk dat je naar zo’n event mocht en haar kon interviewen! Grappig trouwens van die tattoo ? lijkt me juist vermoeiend als iedereen steeds naar die spelfout vraagt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *