juli 14, 2024

Book tag: would you rather

Soms vind ik het lastig om nieuwe artikelen op mijn blog te plaatsen. Je schrijft zo’n blog voor jezelf, maar het is leuk om lezers te hebben. Om lezers te genereren is het belangrijk om met enige regelmaat een blogpost te plaatsen. Daarom besloot ik om op zoek te gaan naar bookish tags. Bij iheartbooks.nl vond ik deze tag: would you rather.
Snapseed.jpg

1. Zou je liever alleen series lezen of alleen stand-alone boeken?
Het liefst lees ik series. Ik vind het heerlijk om een nieuwe wereld te ontdekken of nieuwe personages te leren kennen. Het voelt altijd alsof de personages mijn vrienden worden. Bij stand-alones moet ik te snel afscheid nemen van hen.
2. Zou je liever een boek lezen met mannelijke of een vrouwelijke hoofdpersoon?
Een mannelijk hoofdpersonage vind ik erg leuk, maar ik ga uiteindelijk toch altijd voor de boeken met vrouwelijke hoofdpersonages. Misschien omdat ik ook een vrouw ben? Hoewel ik sommige vrouwelijke hoofdpersonen ook vermoeiend vind. Bijvoorbeeld Leah Burke (De eigenzinnigheden van Leah Burke) en Theodosia (Ash Princess).  De recensies naar deze boeken vind je door op de link te klikken.
3. Zou je liever boeken bij de boekhandel kopen of online?
Er gaat niets boven boeken kopen bij een echte boekhandel. Struinen langs de kasten. Op zoek naar nieuwe pareltjes. Boeken tegenkomen waarvan je het bestaan niet wist. Veel te veel boeken in je mandje. De helft weer terug brengen. Ja… dat overkomt mij online niet. Als ik online boeken koop, bestel ik heel gericht.
4. Zou je liever willen dat boeken worden verfilmd of dat er een tv-serie van wordt gemaakt?
Aangezien ik liever series lees, lijkt het me leuker als van die boeken ook tv-series worden gemaakt. Opnieuw: dan kan ik mij langer binden aan de hoofdpersonages.
5. Zou je liever vijf pagina’s per dag lezen of vijf boeken per week?
Deze is niet zo moeilijk. Aangezien mijn tbr-stapel oneindig is, zou ik het liefst vijf boeken per week lezen. Misschien lees ik dan een keer meer boeken per maand dan ik er koop.
6. Zou je liever je geld verdienen als recensent of als auteur?
Mijn grootste droom is om ooit zelf een boek te schrijven. Het zou natuurlijk leuk zijn om daar geld mee te verdienen. Maar ik vind het ook moeilijk om aan een verhaal te beginnen. Het is makkelijker om het verhaal van iemand anders te lezen en te beoordelen. Eigenlijk zou ik het allebei wel leuk vinden om voor mijn werk te doen.
7. Zou je liever dezelfde twintig boeken steeds opnieuw willen lezen of elke zes maanden een nieuw boek willen lezen?
Dan kies ik voor elke zes maanden een nieuw boek. Ik heb ooit een keer een boek opnieuw gelezen en toen vond ik minder goed dan de eerste keer. Daarna heb ik besloten om boeken die ik fantastisch vond nooit meer te herlezen. Dalijk vallen ze ineens tegen.
8. Zou je liever bij een bibliotheek werken of een eigen boekwinkel hebben?
Ik leen bijna nooit mijn boeken uit, behalve aan mensen die ik heel goed ken. Van sommige mensen weet ik dat ze boeken heel lelijk lezen en dan kan ik het handelen. Gebroken ruggen vind ik bijvoorbeeld niet zo erg als de rest van de serie ook al gebroken ruggen heeft, maar ezelsoren… daar gruwel ik echt van.
9. Zou je liever alleen je favoriete genre lezen of alleen je favoriete auteur?
Dan kies ik voor mijn favoriete genre. In een bepaald genre zijn altijd meer boeken te vinden dan van een auteur. Ik lees het liefst zoveel mogelijk boeken. En als mijn favoriete auteur in hetzelfde genre blijft schrijven, kan ik alles van hem of haar kopen en lezen.
10. Zou je liever alleen fysieke boeken lezen of alleen ebooks?
Sinds kort heb ik een ereader, maar er gaat niets boven het lezen van een echt boek. Daarom kies ik voor fysieke boeken. Ik heb er gelukkig ook nog minstens 150 ongelezen in de kast staan, dus ik kan nog even vooruit.
Hoe vaak zouden jullie bookish tags lezen? 
Voel je vrij om deze tag over te nemen op je eigen blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *