juli 14, 2024

DAYS OF THE YEAR: Ugly Christmas Sweater Day

Bij ons op school trekken een aantal collega’s en ik de laatste vrijdag voor de vakantie altijd de lelijkste kersttrui aan die we hebben. (Opmerking: waarschijnlijk hebben we allemaal maar één zo’n lelijke trui). Ook een groepje leerlingen trekt zo’n afzichtelijke trui aan. Het is een soort thema dat hoort bij de kerstviering. De Rudolfs, sneeuwmannen en lichtgevende kerstbomen zie je overal lopen. Bovendien complimenteren we elkaar allemaal met deze belachelijke trui. Hoe leuk is dat eigenlijk?

Elke derde vrijdag van december is het Ugly Christmas Sweater Day. Deze dag is gelanceerd in 2011 en neemt sindsdien in populariteit toe. Deze jaarlijkse viering is niet alleen een excuus om die lelijke kersttrui met Rudolf, een kerstboom of een sneeuwman erop aan te trekken, maar ook om aandacht te vragen voor het goede doel Save The Children. Mensen trekken deze truien aan om geld in te zamelen voor deze liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het redden van levens en het redden van de dromen en de toekomst van kinderen.
IMG_8730.jpg
Dit is mijn Ugly Christmas Sweater. Hij is ook nog eens te groot. Maar weet je wat? Voor het goede doel heb ik het graag over om voor gek te lopen. Dus ik heb gelijk geld gedoneerd aan Save The Children. Hoe ziet jouw foute kersttrui eruit?
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *