juni 22, 2024

Wrap-up september

In september heb ik zeven boeken gelezen. Dit was een goede leesmaand voor mij. Als docent heb ik standaard maanden (januari, februari/maart, april/mei, juli, augustus, oktober, december) waarin ik meer kan lezen, omdat ik vakanties heb in die maanden. September is dus een maand waarin dat niet kan, maar ik las wel zeven boeken. Conclusie: goede leesmaand. Benieuwd naar wat ik heb gelezen deze maand? Lees dan gauw verder.
IMG_7852

Enders – Lissa Price ⭐⭐⭐
Dit boek las ik als buddyread met Femke. Het is het tweede deel van de Starters & Enders serie. Ik vond dat het wat traag op gang kwam. In het eerste boek gebeurde heel veel en in dit boek gebeurde te weinig. Toch zorgde de plottwist voor een verrassend einde.
Een jaar met jou – Julia Whelan ⭐⭐⭐⭐
Dit boek las ik voor een leesclub van Hebban. Dit was de derde leesclub waaraan ik meedeed via Hebban en ik vond het weer erg leuk. Een jaar met jou is een prachtig boek over keuzes maken. Mijn recensie vind je hier.
De zon is ook een ster – Nicola Yoon ⭐⭐⭐⭐
In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl van Nicola Yoon. Ik begreep bijvoorbeeld niet waarom er vanuit zoveel verschillende personages werd verteld, maar later in het verhaal werd het wel duidelijk. Mijn recensie vind je hier.
De hemel in het ijs – Adrienne Young ⭐⭐⭐
Een goed debuut van Young waarin ze actuele problemen aan de kaak stelt. Wat doe je als datgene wat je altijd is verteld niet waar blijkt te zijn? Mijn recensie vind je hier.
Schuld – Mel Wallis de Vries ⭐⭐⭐
De Lijsters kwamen deze maand binnen op mijn werk en met mijn de eindexamenklassen lezen we altijd verschillende boeken. Schuld is één van die boeken. Het boek was spannend en tot het eind bleef wilde je weten wie de dader was. Voor mij was het eerder duidelijk, maar ik denk dat mijn leerlingen het minder snel doorhebben.
Bijenvader – Esther Sprikkelman ⭐⭐⭐
Ook dit is één van de boeken die we lezen met de eindexamenklassen. Het boek stond al heel lang op mijn wishlist, een win-winsituatie dus. Ik vond het verhaal goed opgebouwd. De gebeurtenissen van die tijd worden verteld door Johanne. Ze vertelt in het heden en in flashbacks. Alleen het eind viel een beetje tegen.
Vertel me drie dingen – Jennifer Buxbaum ⭐⭐⭐
Een heerlijk boek over een meisje die van middelbare school is gewisseld, omdat haar vader hertrouwde met een andere vrouw nadat haar moeder is overleden. Als ze een week op de nieuwe school zit krijgt ze een anonieme e-mail van iemand die haar wegwijs wil maken in de school. Wie is IemandNiemand? Een heerlijke romantische contemporary die je zo uitleest.
Heb jij (één van) deze boeken ook gelezen?

4 gedachten over “Wrap-up september

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *