juli 14, 2024

Friday Five: Boeken met een sterke mannelijke hoofdrol

Yes, het is vrijdag, en dus tijd voor de Friday Five van Joost. Het thema ‘mannelijke hoofdrol’ heb ik uitgekozen, omdat ik vooral boeken lees met vrouwelijke hoofdrollen. Als docent vind ik het belangrijk om boeken aan te kunnen raden aan meisjes én jongens. Voor jongens is een mannelijke hoofdrol leuker, terwijl het voor meisjes niet zo veel uitmaakt. Ik ben dus ook heel benieuwd naar de vijf titels van alle anderen. Misschien zet ik hierna nog meer boeken op mijn wishlist. Die is immers nog niet lang genoeg.

Vogelvrij – Sebastien de Castell
Hoewel het verhaal mij niet meteen greep, vond ik Kellen echt een fantastisch personage. In het begin is Kellen helemaal nog niet zo’n sterke jongen, maar hij ontwikkelt zich in het verhaal – vooral mentaal – heel goed. Dat maakt hem een tof personage.
Harry Potter – J.K. Rowling
Misschien heeft iedereen deze wel op zijn lijstje gezet en maakt dat hem wat cliché en afgezaagd. Misschien moet ik gewoon echt de conclusie trekken dat ik niet zoveel stoere jongensboeken lees.
Pupil – Julie Kagawa
De Talon-saga gaat over draken, dus dat is sowieso al stoer en mannelijk. Kagawa kiest ervoor om vanuit verschillende personages te schrijven, waardoor er meerdere hoofdpersonen zijn. Garret is een stoere drakendoder. Hij geeft het verhaal een mannelijk tintje. Toch vind ik dat er te veel nadruk ligt op de ‘onverklaarbare’ gevoelens van Ember en Garret.
7522851344_IMG_0752.jpg
Royals: geheimen – Erin Watt
Reed. Ik houd van Reed. Mannelijk, sexy en… toch wel weer een meidenboek, denk ik.
Hof van mist en woede – Sarah J Maas
Rhysand! Do I need to say more? Fysiek en mentaal sterk én sexappeal. Maar officieel staat Feyre in deze serie centraal, dus daarom staat dit boek op de laatste plaats.
Heb jij aanraders voor mij met een sterke mannelijke hoofdrol zonder dat ik in katzwijm val? 

4 gedachten over “Friday Five: Boeken met een sterke mannelijke hoofdrol

  1. Van mij mag dat juist wel meer, mannelijke hoofdrollen, ben dan ook helemaal fan van de vogelvrij serie. Qua andere boeken.. The Smoke Thieves ook al heeft die 5 wisselende karakters, maar daarvan zijn er wel 3 mannelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *