juni 22, 2024

Jaaroverzicht (2): boeken die ik dit jaar kocht en las – deel 1

Zoals je gisteren al kon lezen, hebben de jaaroverzichten van Annette mij geïnspireerd om ook inzicht in mijn leesjaar te geven. Ik heb voor iets andere overzichten gekozen. Vandaag vertel ik je welke boeken ik kocht en las dit jaar. Veel boeken verdwijnen bij mij namelijk op een TBR van zo’n paar jaar.

Januari
In januari kocht ik zeven boeken en daarvan heb ik er één gelezen: Lola & de boy next door van Stephanie Perkins. Een gemakkelijk weg te lezen liefdesverhaal van twee jongeren. Het einde was dan ook voorspelbaar.
Februari
In februari kocht ik vijf boeken en daarvan heb ik er twee gelezen: #Selfie van Caja Cazemier en Een onzeker licht van Alexandra Bracken. #Selfie kan ik vooral de jongere lezer aanraden. Het gaat over de gevaren van contact leggen via internet. De verkeerde ontmoeten kan iedereen overkomen.
Maart
In maart kocht ik negen boeken en daarvan heb ik er vier gelezen: Verdermeer van Tahereh Mafi. Een hertelling van Alice in Wonderland en ik heb ervan genoten. Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi. Wauw, dit boek was zo goed. De world-building is zo sterk neergezet. Ik kan niet wachten op het vervolg. De Royals – Geheimen van Erin Watt. Ik vond dit het minst leuke boek in de serie. Sommige dingen vond ik ongeloofwaardig, zelfs voor de Royals. The Hate U Give van Angie Thomas. Mijn enige vijf-sterren boek dit jaar. Mijn recensie vind je hier.
April
In april kocht ik twaalf boeken en kreeg ik er zes. In my defence: ik was jarig deze maand en Yalfest werd georganiseerd. Van die achttien boeken las ik er negen: Eén van Sarah Crossan, Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens, I see London, I see France van Sarah Mlynowsky, De zon is ook een ster van Nicola YoonTurtles all the way down van John GreenHet dodenhuis van Sarah Pinborough en De 100, Dag 21 en Thuis van Kass Morgan.
IMG_5391.jpg
Mei
In mei kocht ik twaalf boeken en kreeg ik er één. Van die dertien boeken las ik er zeven: Het ongelukproject van Julie BuxbaumHet eigenzinnige leven van Leah Burke van Becky Albertalli, Hof van ijs en sterren van Sarah J Maas, Levena en Winter van Marissa Meyer en Starters en Enders van Lissa Price. Deze laatste twee las ik als buddyread. De eerste buddyread die ik deed.
Juni
In juni kocht ik elf boeken en kreeg ik er twee. Van deze dertien las ik maar één boek dit jaar. Shame on me! Het boek dat ik las was Elanus van Ursula Poznanski. Mijn recensie vind je hier.
Morgen vertel ik je welke boeken ik van juli tot en met december kocht en las.
Heb jij (één van) deze boeken gelezen?
IMG_5391.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *