mei 28, 2024

Als de kat van huis is… – Melinda Metz

Let op: deze recensie bevat spoilers van het voorgaande boek (Hartendief op pootjes)!

In Als de kat van huis is… volgen we opnieuw de matchmakende kat MacGyver. Nu zijn baasje Jamie gelukkig getrouwd is met David, is het tijd voor een nieuwe missie. En dat komt mooi uit, want zijn oppas Briony blijkt hopeloos in de liefde.

Nu Jamie en David op huwelijksreis zijn, moet er op MacGyver en Diogee worden gepast. Na een rampzalige huwelijksdag wil Briony niets liever dan vluchten, dus ze gaat naar Los Angeles om op de huisdieren van haar nicht te passen. Zodra ze binnenkomt, ruikt MacGyver niets anders dan eenzaamheid en verdriet. Hij lokt haar naar Nate, de eigenaar van De Gardens, een verzorgingstehuis in de buurt van Storybook Court.

Net als in Hartendief op pootjes is Mac een echt hartverwarmend dier. Hij wil er altijd voor zorgen dat de mensen om hem heen gelukkig zijn. Hij wordt bevriend met een bewoner van De Gardens. Maar er blijkt ook een probleem te zijn bij De Gardens. Het lijkt alsof iemand de boel saboteert. Helaas is ruim voor de plot al duidelijk wie erachter zit. Verder is Nate een workaholic en overbezorgde man, hoewel dit begrijpelijk is gezien zijn verleden. Hij maakt zich vooral veel zorgen over zijn moeder en zijn zus en dat maakt hem ook een charmante man. Briony durft niet onder ogen te zien waarom ze haar perfecte verloofde bij het altaar heeft laten staan. Maar gelukkig is Ruby er ook nog en zij weet de juiste snaar te raken en Briony bloeit weer op.

Hoewel Als de kat van huis is… voorspelbaar is en hoewel de personages wat oppervlakkig zijn, blijft Mac de show stelen. En uiteindelijk draait het boek om zijn matchmakende gave.

Auteur: Melinda Metz, Vertaling: Angela Knotter, Titel: Als de kat van huis is…, Uitgeverij: HarperCollins, Pagina’s: 318,
Prijs: €15,99,
Waardering: ⭐⭐⭐


Met dank aan HarperCollins voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *