juni 17, 2024

Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Via een persbericht ontving ik het nieuwste boek van Tamara Haagmans. Vandaag vertel ik wat ik van dit boek vond.

Inhoud van Met een beetje geluk
Toen Nicole op zoek moest naar een nieuwe baan stond ‘eigenaar worden van het vervallen pretpark van mijn overleden tante’ niet echt bovenaan haar lijstje. Maar nu het zover is, is Nicole – ondanks de schulden die ze er gratis bij kreeg – vastberaden om er een succes van te maken en het park niet te verkopen aan Marc, de huidige manager.

Wanneer hij besluit haar te helpen, begint Nicole hem langzaam leuk te vinden. Toch gebeuren er vreemde dingen met hem in de buurt: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling gaat fout én ze krijgt een fikse boete. Gelukkig komt Nicole algauw met een plan de campagne om het park te redden.

Wanneer Nicole te horen krijgt dat zij het pretpark van haar tante erft, staat ze niet direct te springen van enthousiasme. Toch besluit ze de erfenis aan te nemen. Eenmaal bij het park aangekomen, ontdekt ze dat de vervallen staat nog erger is dan ze dacht. Gelukkig zijn de werknemers er wel nog steeds en vooral de lieve Jolanda neemt haar gelijk onder haar hoede. Ze stelt Nicole aan iedereen voor: Jolanda werkt samen met Sterre in de brasserie, Roderik is hun vaste klant, Clint houdt zich bezig met het onderhoud en Marc is de huidige manager.

Je leert vooral Nicole en Marc kennen. In het begin lijken ze elkaar te haten, maar dan hebben ze plotseling een relatie. Of iets wat daarop moet lijken. Want voor twee volwassenen gedragen ze zich soms behoorlijk kinderachtig en naïef. Als Nicole met een idee komt om het park te redden, is iedereen enthousiast. Toch blijkt Marc een geheim te hebben rondom de spooktochten. Door dit raadselachtige gedoe wil je het boek graag verder lezen. Uiteindelijk blijkt dit een anticlimax, want het gaat om iets waar twee volwassenen mijns inziens normaal over hadden kunnen praten.

De schrijfstijl van Haagmans is vlot en duidelijk. Het bevat weinig moeilijke woorden en geen enorme zinnen; precies wat je van een feelgood mag verwachten. Ze weet het park beeldend neer te zetten. Terwijl je het leest, heb je het idee er echt rond te lopen. Vooral de setting van het park was leuk in dit boek.

Tamara Haagmans zet met Met een beetje geluk een vermakelijke feelgood neer die zich afspeelt op in een leuke setting. De naïviteit van het hoofdpersonage maakt haar minder geloofwaardig, maar sommige volwassenen blijven altijd zo.

Auteur: Tamara Haagmans, Titel: Met een beetje geluk, Uitgeverij: LS Amsterdam, Prijs: €17,50, Waardering: ⭐⭐⭐,5


Met dank aan LS Amsterdam voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *