april 14, 2024

Lovers en losers – Wendy Devisch

De Vlaamse auteur Wendy Devisch is opgegroeid met haar hoofd in de boeken en schrijft al 20 jaar in de cultuur-, boeken- en reclamewereld. Lovers en losers is haar debuut.


Gescheiden moeder van twee Isa Vogels is tot het wanhopige af op zoek naar de liefde, maar valt altijd voor de verkeerde mannen. Als haar kortstondige relatie vlak voor de lockdown stukgaat, kan ze nergens heen met haar verdriet. Door de lockdown komen de muren op haar af en in de eenzaamheid van haar huis en gedachten, komt ze zichzelf keihard tegen. Als haar werk op pauze wordt gezet, besluit ze zich in de datingwereld te storten, maar ze wordt ook steeds meer gedwongen om de confrontatie met de demonen uit haar verleden aan te gaan om eindelijk weer thuis te kunnen komen, bij zichzelf.

Devisch heeft een vlotte schrijfstijl en neemt de lezer mee in Isa’s emoties. Door het ik-perspectief leeft de lezer mee met Isa en door de dagboekvorm lijkt het net alsof zij alles aan jou vertelt alsof je een vriendin bent. Ieder hoofdstuk begint met een Engelse quote die te maken heeft met het komende stuk; een leuke toevoeging, maar de quotes in het midden van een hoofdstuk waren iets te veel van het goede. Desondanks heeft Devisch een prettige stem gegeven aan Isa. Door de gênante dates, haar gesprekken met beste vriendin Liddy, de confrontatie met haar verleden en haar zoektocht naar de liefde leert Isa een heel belangrijke levensles voor iedereen.

Lovers en losers is meer dan een luchtige feelgood over het leed dat onlinedating heet. Het gaat ook over het doorbreken van vastgeroeste patronen, zelfliefde, zelfredzaamheid, eigenwaarde en de waarde van echte vriendschap. Het is met recht een feelgood al is dit happy-end anders dan anders.

Auteur: Wendy Devisch, Titel: Lovers en losers, Uitgeverij: Standaard Uitgeverij, Prijs: €21,99, Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Standaard Uitgeverij en Hebban.nl voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *