juni 22, 2024

One small thing – Erin Watt

Schrijversduo Erin Watt komt met een nieuw verhaal: One small thing. Als enorme fan van De Royals moest ik dit boek natuurlijk lezen! Benieuwd of ik dit boek net zo verslavend vond als die serie?

Inhoud van One small thing
Sinds haar zus dood is, wordt Beth knettergek van haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar een keer los te gaan en alle ellende te vergeten. En dus sneakt Beth het huis uit naar een feestje. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze die avond nodig heeft.
Maar hun onvergetelijke nacht heeft enorme gevolgen, want ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En dat heeft alles te maken met Beths zus…

Zodra je begint met lezen, val je direct in het verhaal. Hoewel het in het begin verwarrend is, omdat Beth steeds Lizzie wordt genoemd. Je komt er al snel achter dat Elizabeth haar volledige naam is, maar iedereen kortte het af tot Lizzie. Nu wil ze Beth heten. Ook Chase heeft eigenlijk een andere naam. Beiden willen duidelijk het verleden achter zich laten, maar er zijn personages die daar meer moeite mee hebben, zoals Jeff, de vriend van Beths zus. Hij is afgelopen zomer teruggekomen, nadat hij twee jaar in Engeland heeft gewoond. Vanaf het begin voel je al aan dat Jeff foute boel is. Hij is onaardig en bemoeizuchtig. Wanneer hij een relatie krijgt met Beths beste vriendin, laat hij pas echt zijn ware aard zien. Ook de vader van Beth heeft moeite om het leven weer op te pakken. Haar moeder schaart het allemaal onder de noemer ‘bescherming’, maar het is wel een beetje overdreven wat ze allemaal doen.

We hebben je baas bij de Ice Cream Shoppe en Sandy van het asiel verteld dat je het te druk zult hebben met school om nog een bijbaantje te hebben of vrijwilligerswerk te doen.

Op school loopt het ook niet helemaal lekker. Eigenlijk wil Beth heel graag met Chase omgaan, maar iedereen heeft een negatieve mening over hem en daar laat ze zich door beïnvloeden. Uit zelfbehoud kan ze niet met hem omgaan in het openbaar. Dat is in ieder geval wat Beth denkt, totdat Chase haar vertelt waar het op staat. Vanaf dat moment gaat ze echt nadenken over hun relatie en maakt ze een sterke ontwikkeling door.

One small thing is een verhaal over liefde, verlies en vergeving. Hoewel het op sommige vlakken wat ongeloofwaardigheid en voorspelbaarheid met zich meedraagt, lees je het in één adem uit.

Auteur: Erin Watt, Vertaling: Lia Belt, Titel: One small thing, Uitgeverij: De Fontein, Prijs: €17,99,
Waardering: ⭐⭐⭐


Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar.

2 gedachten over “One small thing – Erin Watt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *