mei 28, 2024

Een glimp van jou – Holly Miller

Samen met Paula, Jennifer, Marleen en Fleur deed ik een Instagramtour rondom Een glimp van jou. Ik heb in mijn stories al laten blijken wat ik van het verhaal vind, maar vandaag lees je het in mijn recensie.

Inhoud van Een glimp van jou
Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was en probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar.

Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Het verhaal begint met een proloog en is daarna opgedeeld in vier delen. De proloog is direct intrigerend; een soort brief van Callie aan Joel waaruit duidelijk wordt dat er iets mis is gegaan tussen hen. Vervolgens begint ieder deel met zo’n brief en met elke brief ontrafelt hun liefdesverhaal langzaam tot en met de laatste meest ontroerende brief. Hoewel het verhaal in het midden voortkabbelt, is dit helemaal niet storend. Het sluit juist goed aan bij de ruime tijdsprongen die in het laatste deel worden gemaakt. Callie en Joel vertellen beide hun verhaal. Ze zijn om het hoofdstuk aan het woord. Op deze manier leer je hen allebei goed kennen en dat geeft het verhaal echt een meerwaarde.

Callie en Joel ontmoeten elkaar in het koffietentje van Grace. Grace was Callies beste vriendin en na haar overlijden heeft Callie haar baan opgezegd om de koffiebar draaiende te houden. Grace haalde altijd alles uit het leven, terwijl Callie juist bang is om haar dromen achterna te gaan. Totdat ze Joel ontmoet. Hij lijkt namelijk het beste in haar naar boven te halen. Door hem durft ze bijvoorbeeld te solliciteren naar haar droombaan in een natuurgebied. Maar Joel is misschien niet dé man voor Callie. Door zijn geheim is hij namelijk in een isolement geraakt. Hij laat mensen niet graag toe in zijn leven. Toch weet Callie zijn vertrouwen te winnen.

Maar alle redenen waarom ik haar wél moet toelaten, beginnen geleidelijk aan zwaarder te wegen.

Wanneer hij zijn geheim met haar deelt, gelooft ze hem direct. Maar is dat genoeg om deze mensen die overduidelijk bij elkaar horen ook samen te laten eindigen?

De schrijfstijl van Holly Miller zorgt ervoor dat je door het boek vliegt. De zinnen zijn niet te lang, er is veel dialoog en de hoofdstukken zijn kort. Ook heeft ze beide personages duidelijk een eigen stem gegeven; terugbladeren om te kijken wie er aan het woord is, is niet nodig. Bovendien weet ze een originele twist te gegeven aan een belangrijk thema in het leven dat je in eerste instantie niet bij feelgood verwacht. Een glimp van jou is een prachtig, ontroerend debuut over twee innemende mensen die niets liever willen dan elkaar gelukkig maken. Een boek om nooit te vergeten!

Auteur: Holly Miller, Vertaling: , Titel: Een glimp van jou, Uitgeverij: HarperCollins, Prijs: €19,99,
Waardering: ⭐⭐⭐⭐⭐

Bestel Een glimp van jou bij Bazarow


Met dank aan HarperCollins voor het recensie-exemplaar.

Eén gedachte over “Een glimp van jou – Holly Miller

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *