februari 28, 2024

Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

Dit is hoe het ging vertelt het levensverhaal van Cato. Op het eerste gezicht heeft ze niets te klagen in het leven: lieve ouders, een leuk zusje, een gaaf bijbaantje, vriendinnen uit het populairste groepje op school. Maar Cato heeft het moeilijk met haar verleden en raakt steeds meer in zichzelf gekeerd. Alleen Adrian lijkt haar echt te begrijpen, maar is hij wel de juiste persoon om bij uit te huilen?
Na een verschrikkelijke periode op haar vorige school, gaat Cato naar het Groenbeek Gymnasium. Ze sluit al snel vriendschap met één van de populairste meisjes op school en krijgt de hoop in het leven terug. Toch kan ze het verleden niet goed loslaten en na een tijdje beginnen de eerste barsten in haar prille geluk te ontstaan. Niet iedereen in haar omgeving snapt dit. Alleen haar internetvriendje Adrian lijkt altijd achter haar te staan.

Het verhaal is geschreven vanuit de ik-figuur, Cato Schmidt. Astrid Boonstoppel heeft het zo geschreven dat het lijkt alsof Cato het verhaal echt aan jou vertelt. Dit zorgt ervoor dat je direct het verhaal ingezogen wordt. Na de proloog kun je niet meer stoppen met lezen. Cato schijnt het perfecte leven te hebben en toch gaat ze iets doen wat niet bij dat leven past. Stukje bij beetje kom je te weten wat Cato in het verleden heeft meegemaakt. En waarom ze die levensveranderende beslissing maakt. Ook lees je hoe Adrian haar helpt; hij ziet de wereld anders en geeft dat inzicht mee aan de naïeve, goedgelovige Cato. Met alle gevolgen van dien… Het verhaal is aangrijpend, hartverscheurend en gemeen. Omdat het verhaal zo realistisch is, kun je haar keuze bijna begrijpen. Bijna.

Boonstoppel werkt langzaam toe naar het plot. Ze houdt je nieuwsgierig door steeds nieuwe informatie toe te voegen aan het verhaal. De psychologische spanning is perfect uitgewerkt, want het dreigende gevaar spat van de pagina’s af. Het plot is verrassend, shockerend en zorgt voor kippenvel. Je hoopt het vooral zelf nooit mee te maken. Op ieder vlak.
Dit is hoe het ging is een razend spannend en hartverscheurend verhaal. Tijdens het lezen zit je op het puntje van je stoel waardoor je het in één ruk uitleest. Een zeer sterk en geloofwaardig debuut!

Auteur: Astrid Boonstoppel, Titel: Dit is hoe het ging, Uitgeverij: Blossom Books, Pagina’s: 211, Prijs: €18,99,
Waardering:⭐⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Hebban.nl voor het e-book, ik was jurylid van de longlist Hebban debuutprijs 2019. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *