juni 22, 2024

Gebroken – Teri Terry

Let op: deze recensie bevat spoilers van het voorgaande deel (Gewist)!

In Gebroken volgen we Kyla in haar zoektocht naar zichzelf. Door de chip in haar hoofd zou zij zich niets meer mogen herinneren, maar na een ruzie met Wayne is een deel van haar herinneringen teruggekomen. Dit mag zij aan niemand laten merken, want anders wordt zij uitgeschakeld. Een gewiste mag namelijk geen herinneringen hebben. Thuis gaat dat nog redelijk, maar op school blijkt dat lastig te zijn. De biologieleraar blijkt namelijk meer van haar verleden te weten. Zo komen haar oude en nieuwe leven met elkaar in aanraking. Ze raakt verstrikt in een gevaarlijke strijd tegen de hoeders. Stukje bij beetje komen er nog meer herinneringen terug. Om het allemaal nog moeilijker te maken, wil ze het liefst van alles Ben vinden.

Het einde van Gewist vroeg om een actievol vervolg, maar de actie liet in het begin van Gebroken op zich wachten. Teri Terry herhaalt in de eerste hoofdstukken de belangrijkste gebeurtenissen uit het eerste deel en dit haalt de vaart uit het verhaal. Maar uiteindelijk begint Kyla een actieve strijd tegen de hoeders. Ook haar herinneringen lijken steeds duidelijker te worden.

Het verhaal bestaat uit verschillende onderdelen: de strijd tegen de hoeders, het contact met haar arts en de zoektocht naar Ben. Dit is goed te volgen, maar het zorgt er wel voor dat het verhaal een beetje voortkabbelt. Toch leest het verhaal vlot weg. De schrijfstijl van Teri Terry is namelijk zeer toegankelijk: korte zinnen en gemakkelijke woorden. Ook de nieuwe personages van dit deel spreken tot de verbeelding. Hoewel ze wel doorzichtig zijn.

Gebroken bevat minder actie dan van tevoren verwacht, maar toch blijft Kyla’s zoektocht naar haar herinneringen intrigerend. Hopelijk is deel 3 het spetterende slot van deze serie!

Auteur: Teri Terry, Vertaling: Renée Salome en Laura Weeda, Titel: Gebroken, Uitgeverij: Imagine, Pagina’s: 446, Prijs: €17,50, Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Hebban.nl en Imagine voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *