mei 28, 2024

Filmrecensie: April, May en June

April, May en June is een emotionele en grappige film over de band tussen broers en zussen. Hoe verschillend iedereen ook is en wat er ook gebeurt, je hebt altijd elkaar.
Film: April, May en June (2019)
Duur: 117 minuten 
Regie: Will Koopman 
Cast: Linda de Mol, Elise Schaap, Tjitske Reidinga, Bas Hoeflaak 
Genre: Comedy / Drama 
Waardering: ⭐⭐⭐⭐

Wanneer de drie halfzussen April (Linda de Mol), May (Elise Schaap) en June (Tjitske Reidinga) horen dat hun moeder terminaal is, stort hun wereld in. Moeder Mies (Olga Zuiderhoek) heeft ervoor gekozen om geen behandeling aan te gaan, maar kan het leven pas loslaten als haar jongste kind Jan (Bas Hoeflaak) goed verzorgd zal worden door één van zijn zussen. Degene die voor Jan zorgt, krijgt vanzelfsprekend het huis. Maar al snel blijkt dat ze zichzelf niet geschikt vinden om voor Jan te zorgen. Bovendien zijn ze allemaal nogal van elkaar vervreemd. Ze zullen elkaar terug moeten vinden om elkaar te steunen in deze moeilijke tijd.

Je komt er al snel achter dat Jan een beetje het buitenbeentje van de familie is. Moeder wil hem immers goed verzorgd achterlaten. April is de zus die haar geluk heeft gezocht in Amerika, June is de controlfreak en May is de losbol. Ze zijn allemaal heel verschillend. Bas Hoeflaak vertolkt de rol van Jan op een briljante wijze. Hij kijkt bijvoorbeeld geen één keer in de camera en dat past precies bij zijn rol. Ook Elise Schaap weet May op een humoristische manier neer te zetten. Ze heeft acties en uitspraken waardoor je van je stoel rolt van het lachen.

De kracht van de film zit hem in de verschillende karakters van de broers en zussen. Hierdoor ontstaan de meest grappige situaties. De nuchterheid van moeder brengt de kinderen weer nader tot elkaar. Uiteindelijk wil ze niet alleen haar zoon goed verzorgd achterlaten, maar ook haar dochters.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *