mei 28, 2024

Friday Five: Boeken die ik in 2019 sowieso wil lezen

Vorige week las je naar welke nieuwe boeken ik uitkijk. Vandaag vertel ik je welke boeken ik sowieso wil lezen in 2019. Het zou heel makkelijk zijn om dezelfde top 5 als vorige week te maken, dus ik ben in mijn kast gedoken en heb gekeken welke boeken daar nog stonden. Ook heb ik besloten dat vorig jaar gekregen boeken in ieder geval dit jaar wil lezen.
IMG_9013.jpg

1. Koninginnen van Kendare Blake

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.
Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katharine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.
Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…
Dit boek kreeg ik vorig jaar van Jennifer toen we een soort bookbox voor elkaar maakten.

2. Hartendief op pootjes van Melinda Metz

Zij is klaar met mannen, maar haar kat is het daar niet mee eens
Jamie is vierendertig, single, en heeft voorlopig genoeg van mannen. Na haar tijd te hebben verspild aan De man die zich niet wilde binden, De egocentrische man en De man die vergat dat hij al getrouwd was, is haar kat MacGyver het enige mannelijke wezen dat ze nog in haar buurt wil hebben. MacGyver is een lieverd, maar hij heeft de vreemde gewoonte om spullen te stelen.
MacGyver op zijn beurt vindt het maar niets dat Jamie alleen wil zijn en bedenkt dat buurman David best goed bij haar zou passen. Hij steelt iets van David en verstopt dat bij Jamie, daarna steelt hij iets van Jamie en verbergt dat bij David. Binnen de kortste keren raken de twee aan de praat over gestolen goederen en relatieproblemen. Maar ze worden niet verliefd, echt niet…
Dit boek kreeg ik in december van één van mijn vriendinnetjes tijdens onze Secret Santa avond.

3. Rode koningin van Victoria Aveyard

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…
Dit boek kreeg ik van Elke van de Hebban YA Club toen ze een artikel schreef over het cadeau geven van boeken.

4. Carry on van Rainbow Rowell

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je ’s werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.
Dit boek zat in de allereerste CelebrateBooks box van april 2015. En ik heb hem nog steeds niet gelezen. Shame on me.

5. De glazen troon van Sarah J. Maas

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.
Ik hoor zoveel goede verhalen over dit boek. Het wordt tijd dat ik ook eens aan deze serie begin.
Welk boek wil jij sowieso lezen in 2019?
Bekijk ook de Friday Five van Joost, Esmee, Eline, Laurie, Lieke, Sarina, Angela, Robin, Anneke, An, Bianca, Monica, Joany, Chelsey, Fleur, Conny, Rianne, Dalinja, Merel, Maud, Paula, Liana, Valerie, Samantha, Annabel, Veerle en Celine, Judith.

6 gedachten over “Friday Five: Boeken die ik in 2019 sowieso wil lezen

  1. De glazen troon moet je zeker lezen, die is echt heel gaaf! Ik ben nu bezig met een reread, ik hoop uiteindelijk de hele serie te lezen 🙂 Mooi lijstje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *