juli 14, 2024

Friday Five: Witte boeken

Het is weer vrijdag, dus tijd voor een nieuwe Friday Five. Deze week bespreek ik vijf witte boeken met jullie. Iedere drie weken komt er een kleur aan bod. Vanaf nu kun je deze rubriek ook herkennen aan de banner die door Joost – de bedenker van de Friday Five – gemaakt is.

IMG_9224
Laten we de boeken van links naar rechts doornemen. De one geschreven door Kiera Cass is het derde boek in De Selectie-serie. Maxon – de kroonprins – moet een vrouw uitkiezen. Duizenden meisjes geven zich op. De afvalrace begint met 35 meiden. In dit deel wordt de winnaar gekozen. Een sprookjesachtige serie!
Daarna zie je De Royals. Verleiding geschreven door Erin Watt. Ongeveer twee jaar geleden ontving ik dit boek in een boekenbox van CelebrateBooks. Ik begon erin en ik kon het niet meer wegleggen. Een vlot geschreven, heerlijk verhaal over een wereld met rijke jongeren. Maar is werkelijk alles te koop?
Als derde staat I see London I see France geschreven door Sarah Mlynowski in het rijtje. Dit boek zat in mijn goodiebag van Yalfest 2018. Een verhaal vol humor dat je meeneemt naar verschillende plekken in Europa.
Vervolgens komt Duizend stukjes van jou geschreven door Claudia Gray. Het eerste deel van de Vuurvogel-serie. Marguerite Caine kan met de vuurvogel reizen naar andere dimensies. Dit moet zij doen om de moordenaar van haar vader te vinden. Het boek neemt je mee op reis naar verschillende parallelle universa. Spannend, romantisch, briljant!
We sluiten de rij af met Een jaar met jou geschreven door Julia Whelan. Een heerlijk feelgood boek waarin Ella een jaar naar Oxford gaat om Engelse cultuur en literatuur te studeren. Passend bij de studie begint ieder hoofdstuk met een gedichtje. Oxford is zo beeldend beschreven dat je er direct heen wilt. De diepere laag van het verhaal maakt dit boek zo fantastisch.
IMG_9225
Wat is jouw favoriete witte boek?
Bekijk ook de Friday Five van Joost, Esmee, Eline, Laurie, Lieke, Sarina, Angela, Robin, Anneke, An, Bianca, Monica, Joany, Chelsey, Fleur, Conny, Rianne, Dalinja, Merel, Maud, Paula, Liana, Valerie, Samantha, Annabel, Veerle en Celine, Judith, Nicky, Marieke, Jaike
 
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *