april 14, 2024

Friday Five: mijn boekvoornemens voor 2019

Het is vrijdag, dus tijd voor de Friday Five van Joost. Ieder jaar maak ik een Reading Challenge. In 2018 heb ik mijn doel van vijftig boeken behaald. Dit jaar hoop ik zestig boeken te lezen. Ook wil ik dit jaar meedoen aan de maandelijkse challenge van Hebban. Ieder maand hebben zij een ander thema waarbij je een boek kunt lezen. Benieuwd naar de thema’s en welke boeken ik ga lezen?

1. Januari – Lees een boek dat je persoonlijk wordt getipt door de Hebban Boekentipper

Het is al een tijdje geleden dat ik mij heb laten tippen door de Hebban Boekentipper. De Verborgen Universiteit van Natalie Koch zou echt een serie voor mij zijn, dus het eerste deel ga ik in ieder geval in januari lezen.
Een andere serie die ik ga lezen in januari is The Iron Fey serie van Julie Kagawa. Door de Hebban YA-Club wordt een readalong georganiseerd. Dit is voor mij de stok achter de deur om deze serie te lezen.
IMG_8442.jpg

2. Februari – Lees een populair leesclub boek

Na rond te neuzen op Hebban vond ik Wit Konijn / Rode Wolf van Tom Pollock. Dit boek staat sinds juni 2018 bij mij in de kast en het kreeg van twintig leesclubleden gemiddeld 4,2 sterren. Hopelijk vind ik het net zo goed.

3. Maart – Lees een prijswinnend boek

Voor deze maand weet ik nog niet welk boek ik zal kiezen. Ik heb in ieder geval deze twee prijswinnende boeken in de kast: Waar het licht is van Jennifer Niven (Dioraphte Literatour Prijs) en Het meisje in de trein van Paula Hawkins (Hebban Thriller Awards). Ik zou ze natuurlijk ook allebei kunnen lezen.

4. April – Lees eens wat anders

Ook bij dit thema moet ik nog een definitieve keuze maken. Ik vond Het Rosie Project van Graeme Simsion heel grappig, dus ik zou Zondagskind van Judith Visser (ook een prijswinnend boek) kunnen lezen. Voor Jou van Jojo Moyes is mijn all time favorite book, dus ik zou er ook voor kunnen kiezen om Waar het licht is in april te lezen.
Later in het jaar ga ik me verdiepen in de andere thema’s. Ben jij benieuwd naar alle thema’s? Die kan je hier vinden.

5. Het laatste voornemen

Mijn vijfde en laatste boekvoornemen voor dit jaar is: meer boeken lezen en minder boeken kopen. Maar of dit gaat lukken… volgende week vertel ik namelijk naar welke nieuwe boeken ik enorm uitkijk.
Wat zijn jouw boekvoornemens dit jaar?
 
 
 

2 gedachten over “Friday Five: mijn boekvoornemens voor 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *