mei 28, 2024

Beter laat dan nooit – Charlotte de Monchy

Ik las deze maand mijn eerste De Monchy ooit, namelijk Beter laat dan nooit. Ik kan alvast vertellen dat het naar meer smaakt.

Inhoud van Beter laat dan nooit
Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan.

Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

Wanneer Merle hoort dat haar oma haar huis heeft verkocht, gaat ze op aandringen van haar zwangere zus Tascha langs om poolshoogte te nemen. Hoewel Merle niet graag in het dorpje verblijft, geeft haar oma haar een reden om langer te blijven dan gepland: ze gaat trouwen. Samen met James Miller organiseert ze een verrassingsbruiloft voor Eleanora en Harry. En dan blijkt James toch niet zo een kwal te zijn…

Beter laat dan nooit zit vol grappige, leuke, sarcastische en excentrieke personages. Dat maakt dit boek heerlijk om te lezen. De droge opmerkingen die Merle en James naar elkaar maken, lees je met een glimlach op je gezicht. De stuntelige koppelpoging van Maddie is enorm grappig. De naakte momenten van Eleanora zijn zo gênant dat het echt vermakelijk is.

Ook de schrijfstijl van Charlotte de Monchy is erg prettig. De korte hoofdstukken, gemakkelijke zinnen en vele dialogen zorgen ervoor dat je door het boek heen vliegt. Door de beeldende manier van opschrijven waan je je echt in een Engels dorpje. Je ziet het kerkje, het huis, het krakkemikkige bankje echt voor je.

De Monchy weet een grappig en luchtig feelgood verhaal neer te zetten. Hoewel je van tevoren al aan ziet komen hoe het boek zal eindigen, weet ze toch een paar keer te verrassen. Ik wil zeker vaker iets van haar lezen.

Auteur: Charlotte de Monchy, Titel: Beter laat dan nooit, Uitgeverij: Boekerij, Prijs: €15,99,
Waardering: ⭐⭐⭐


Met dank aan Boekerij voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *