juni 22, 2024

Blackmail – Cis Meijer

Veel van mijn leerlingen lezen boeken van Cis Meijer, maar zelf was ik nog een Meijer-groentje. Tijd om daar verandering in te brengen: ik las Blackmail.

Inhoud van Blackmail
Roddelkoningin Jade maakt podcasts met smeuïg nieuws over de leerlingen en docenten op haar school. Ze is geliefd én gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval. Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Ze moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar dood eigenlijk wel een ongeluk?


Aan het begin van het verhaal kom je er direct achter dat de dood van Jade geen ongeluk was. Je maakt namelijk kennis met de dader. Maar wie die dader is en waarom Jade dood moest, blijft nog even geheim. Daarmee weet Meijer gelijk je nieuwsgierigheid te wekken. Vervolgens lees je het script van de podcast waar alles mee begon of eigenlijk eindigde. Wie had er zo’n hekel aan Jade? Tess in ieder geval niet. Door de onafgemaakte geluidsopname gaat ze op onderzoek uit. Bij dat onderzoek wil ze niemand betrekken, want ze wil ten eerste niet dat iemand in gevaar komt. Bovendien kan ze haar vermoeden niet delen; stel dat het niet waar is. Maar al snel komt ze zelf in spannende situaties terecht die levensecht beschreven zijn.

Voor mij als volwassen lezer voelde de ontknoping een beetje ongeloofwaardig. Hoewel de dader verrassend was, vroeg ik me af of dit voor jongeren écht een reden is om iemand anders de dood in te jagen. Tess zorgde ervoor dat ik door bleef lezen: ze was dapper, had doorzettingsvermogen en informeerde op tijd iemand over haar vermoeden. Mijn kennismaking met Cis Meijer was zeker positief en voor de doelgroep is dit een goede thriller.

Auteur: Cis Meijer, Titel: Blackmail, Uitgeverij: De Fontein, Prijs: €15,99, Waardering: ⭐⭐⭐


Met dank aan De Fontein voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *