juli 14, 2024

Londen & Seattle – Alexandria Bellefleur

Vorig jaar mocht ik Elle & Darcy lezen en ook dit jaar mag ik meedoen aan de blogtour rondom het tweede deel: Londen & Seattle. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond.

Inhoud van Londen & Seattle
Brendon gelooft volledig in de liefde. Hij heeft een datingapp gebouwd en is ervan overtuigd dat de ware ergens rondloopt, ook al heeft hij haar nog niet ontmoet. Of toch wel? Als de beste vriendin van zijn zus onverwacht naar Seattle komt, maakt zijn hart een sprongetje. Hij was als jongen al verliefd op Annie. Annie daarentegen is niet op zoek naar liefde. Na verschillende slechte ervaringen gelooft ze er niet meer in. Het enige probleem is dat ze zich tot Brendon aangetrokken voelt. Heel erg zelfs.

In dit tweede deel van de serie volgen we Annie en Brendon. Wanneer Annie onverwacht bij Darcy op de stoep staat, maar Darcy er niet is, zorgt Brendon ervoor dat ze zich welkom voelt in de stad. Bovendien wil Brendon Annie ervan overtuigen dat de liefde niet dood is. En waar kan hij dat beter laten zien dan in Seattle, de stad waar heel veel romcoms zich afspelen. De twee belanden van het ene hilarische moment in een reuzenrad in het andere hilarische moment in een karaokebar.

De hoofdpersonages van dit boek zijn enorm vertederend en dat zorgt ervoor dat je beiden in je hart sluit. Natuurlijk is het verhaal voorspelbaar, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door alle grappige momenten die ze samen meemaken. Daarbij is het verfrissend dat een man nu eens in de ware liefde gelooft, terwijl de vrouw die hoop al heeft opgegeven. Dat laatste was helaas wel te merken in Annies gedrag, want ze gooit na één tegenslag het bijltje er al bij neer.

Wat ik wel een leuke toevoeging vind, zijn de lijstjes van dingen die passen bij je sterrenbeeld. Ik heb gelijk zin om mijn zomernummer te beluisteren en romantische gebaar te bekijken.

Londen & Seattle is een grappige feelgood met heerlijke ’tropes’ waar je op deze donkere dagen van zult smelten. Daarbij zet Alexandria Bellefleur zo’n fijn beeld van Seattle neer dat je er echt naartoe moet. Zo snel mogelijk.

Auteur: Alexandria Bellefleur, Vertaling: Femke de Moor, Titel: Londen & Seattle, Uitgeverij: Zomer & Keuning, Prijs: €16,99, Waardering: ⭐⭐⭐

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *