juni 22, 2024

De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Nadat haar bedrijf failliet is gegaan en haar relatie is gestrand, moet Polly noodgedwongen verhuizen. Omdat ze niet veel geld heeft, vertrekt ze naar Mount Polbearne waar ze een appartement boven een vervallen bakkerij huurt. Terwijl ze de mensen in het dorp leert kennen, probeert ze haar leven weer richting te geven. Ze begint met het bakken van brood en dat wordt al snel meer dan een hobby. Maar niet iedereen in het dorp lijkt haar een warm welkom te geven.

Net als het leven in het vissersdorp Mount Polbearne kabbelt ook het verhaal rustig voort. De mensen in het dorp zijn beheerst en houden niet van verandering. Hoewel Polly juist op zoek is naar de rust, brengt haar komst verandering met zich mee. Door haar bakkunsten leeft het toerisme weer op en niet iedereen is daar blij mee. Langzaamaan raakt Polly bevriend met de vissers in het dorp en ze leert dankzij hen steeds meer over de andere bewoners van het eiland. Zo is er ook een Amerikaanse imker met een rijke vriend voor wie niets te gek is. En de chagrijnige huurbaas van Polly blijkt ook een andere kant te hebben. Verder komt Polly’s beste vriendin regelmatig langs en haar excentrieke verschijning blijft niet onopgemerkt.

Colgan heeft weer een prettig boek geschreven. Hoewel feelgood boeken een standaard verhaalverloop kennen, weet ze te verrassen met originele invullingen. Zo heeft de papegaaiduiker op de voorkant van het boek een bijzondere rol. De kleine bakkerij aan het strand is het eerste deel van een serie, dus hopelijk krijgen de leuke personages meer diepgang in de vervolgdelen. Achterin het boek staan heel veel broodrecepten van Polly. Maak er één en waan je tijdens het lezen echt in Polly’s bakkerij!

De kleine bakkerij aan het strand is een standaardverhaal met hier en daar wat originele invullingen. Een heerlijk boek met leuke personages, verrukkelijke baksels en liefde. Nu is het alleen nog wachten op het tweede deel in het Nederlands!

Auteur: Jenny Colgan, Vertaling: Elise Kuip, Titel: De kleine bakkerij aan het strand, Uitgeverij: Luitingh Sijthoff, Pagina’s: 384, Prijs: €17.50, Waardering:⭐⭐⭐


Met dank aan Luitingh Sijthoff voor het recensie-exemplaar.

2 gedachten over “De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

    1. Een beetje een 13 in een dozijn verhaal en ik miste wat diepgang bij de personages. Maar het zou ook kunnen dat ik het te veel vind lijken op Café zon & zee aangezien zich dat ook afspeelt op een eiland en daarin wordt ook gebakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *