juli 14, 2024

Spijt van jou – Colleen Hoover

9 november was het eerste boek dat ik van Colleen Hoover was. Zodra ik het uit had, wist ik dat ik meer van deze auteur wilde lezen. Deze week las ik Spijt van jou. Vandaag vertel ik je mijn mening over dit boek.

Inhoud van Spijt van jou
Morgan Grant werd op haar zeventiende zwanger en nu is haar dochter Clara zelf bijna zeventien. Het is Morgans diepste wens dat Clara niet dezelfde fouten maakt als zij: te jong zwanger worden, te jong getrouwd, zichzelf altijd opzijgezet. Clara is ook echt niet van plan om in haar voetsporen te treden. Haar moeder is zo saai en voorspelbaar als wat.

Met hun strijdige persoonlijkheden en doelen wordt het steeds lastiger voor Morgan en Clara om door één deur te kunnen. Met de dag stapelen de geheimen en misverstanden zich verder op. Geen van beiden gelooft nog dat het ooit goed kan komen, hoe graag ze dat ook zouden willen.

In Spijt van jou maak je kennis met Morgan en Clara. Het verhaal begint op de dag dat Morgan erachter komt dat ze overtijd is. Daarna springt het boek 17 jaar vooruit. Clara leidt een gelukkig leven met haar vader, moeder en tante Jenny die ook vaak bij hen is. Ze heeft een goede band met alledrie, maar ze wil absoluut niet zo saai en voorspelbaar als haar moeder worden. Wanneer een noodlottig ongeval hun leven verandert, blijken moeder en dochter toch niet zo goed door één deur te kunnen met elkaar.

Colleen Hoover heeft ervoor gekozen om het verhaal van beide personages te vertellen. Hierdoor begrijp je hen allebei. Morgan wil haar dochter beschermen. Clara voelt zich schuldig. Ze willen elkaar geen pijn doen, maar dit gebeurt juist doordat ze niet meer praten. Ze zitten beiden in hetzelfde schuitje. Clara is op zoek naar zichzelf, maar Morgan moet zichzelf ook opnieuw uitvinden. Dit gaat gepaard met veel verschillende begrijpelijke emoties, zoals woede en verdriet.

Vanaf de dag dat ik erachter kwam dat ik zwanger was, heb ik niet meer voor mezelf geleefd. Ik denk dat het tijd is om uit te zoeken wie ik had moeten worden, voor ik begon mijn leven te leven voor al die anderen.

Naast Morgan en Clara leer je ook Jonah en Miller goed kennen. Miller is een geweldige, innemende jongen die het beste voor heeft met Clara. Hij weet niet alleen haar, maar ook de lezer recht in het hart te raken. Helaas is Morgan nog niet zo van zijn oprechtheid overtuigd.

Hoover heeft een fijne schrijfstijl. Door de vlotte woorden en vele dialogen vlieg je door het verhaal heen. Daarnaast weet ze een bepaalde spanning op te bouwen waardoor je moet weten hoe het boek eindigt. Spijt van jou is een ontroerend verhaal over twee veerkrachtige jonge vrouwen die ondanks hun verdriet opnieuw leren omgaan met elkaar. Het is een prachtig verhaal over vergeving, loslaten en volwassen(er) worden.

Auteur: Colleen Hoover, Vertaling: Tamara Haagmans, Titel: Spijt van jou, Uitgeverij: Zomer & Keuning, Prijs: €20, Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *