juni 22, 2024

Verity – Colleen Hoover

Colleen Hoover is met recht één van de populairste auteurs op TikTok en Instagram. Haar boeken staan vaak binnen no-time in de bestsellerlijsten. Met De waarheid bewees ze dat ze zich niet beperkt tot één genre. Dit boek is laatste in een limited edition uitgegeven door Zomer & Keuning onder de oorspronkelijke titel Verity.


Schrijfster Lowen Ashleigh krijgt een aanbod dat ze niet kan weigeren: ze wordt gevraagd de populaire serie van topauteur Verity Crawford af te maken, omdat zij door een zwaar auto-ongeluk niet meer in staat is dat zelf te doen. Ze blijft enkele dagen bij het gezin logeren om Verity’s aantekeningen door te nemen en stuit daarbij op een autobiografie. Dankzij deze biografie leert Lowen niet alleen Verity maar ook Jeremy beter kennen. Ze wordt verliefd en besluit langer te blijven. Het lukt haar alleen niet om de autobiografie los te laten; ze móét verder lezen, maar kan ze deze geheimen wel onthullen aan een gezin zo gebroken als dat van Jeremy?

Door de allereerste zin van deze roman weet de lezer direct dat dit werk heel anders zal zijn dan Hoovers eerdere werk. Het begint luguber en wordt naarmate het boek vordert zelfs weerzinwekkend, maar de lezer ervaart hetzelfde als Lowen: stoppen is onmogelijk! Je moet weten hoe dit boek eindigt, maar tegelijkertijd beangstigt het verhaal je ook. Het grote afgelegen huis van de familie Crawford is de perfecte locatie voor dit sinistere boek. Er gebeuren daar dingen waardoor je twijfelt aan je eigen gezonde verstand.

Verity is een duister en beklemmend verhaal over inlevingsvermogen en het laat zien dat iedereen een eigen waarheid heeft. Hoewel het niet op ieder vlak even geloofwaardig is, is het een enorme pageturner. De onderhuidse spanning kruipt in je hele wezen en laat je pas los op de laatste pagina. Hoewel je zelfs dan nog denkt: wat is nou de waarheid?

Deze speciale editie heeft een extra epiloog. Nog een klein inkijkje in Lowens leven, maar het overtreft het oorspronkelijke einde niet. De geloofwaardigheid gaat misschien zelfs achteruit. Hoewel het qua onderhuidse spanning zeker matchte met de rest van het verhaal, doet het voor mij iets af aan het beeld dat ik had van de personages. Maar ondanks dat blijft het het perfecte boek om te lezen in een spooky maand als oktober.

Auteur: Colleen Hoover, Vertaling: Olga Hoekstra, Tamara Haagmans, Titel: Verity, Uitgeverij: Zomer & Keuning, Prijs: €20, Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *