juli 14, 2024

When it’s real – Erin Watt

Namens uitgeverij De Fontein mocht ik When it’s real van Erin Watt lezen en recenseren. Normaal lees ik de boeken van Erin Watt binnen een dag uit, maar omdat ik recent bevallen ben duurde het dit keer iets langer.

Inhoud van When it’s real
Hartenbreaker Oakley Ford is een popster met miljoenen fans. De paparazzi smullen van zijn escapades. Sinds zijn laatste album heeft hij echter geen hit meer gescoord. Als Oakley nog serieus genomen wil worden als muzikant móét hij iets aan zijn imago veranderen.

Wie kan hem daarbij beter helpen dan Vaughn Bennett, een doodgewoon meisje, in wie fans zich kunnen herkennen? Vaughn hoeft zich enkel voor te doen als zijn nieuwe vriendin en Oakleys promotieteam zorgt voor de rest. Vaughn vindt Oakley een arrogante sukkel, maar ze heeft het geld hard nodig. Ook al is hij hot, denk maar niet dat zíj voor hem zal vallen!


Het verhaal wordt verteld vanuit twee personages: hij en zij. Oakley is een arrogante jongen. Hij snapt niet waarom Vaughn zo moeilijk doet over hun neprelatie, want wie wil er nou niet met hem zijn? Hij is tenslotte dé Oakley Ford. Maar Vaughn is niet zo snel onder de indruk. Bovendien heeft ze al een relatie en wil zij niets van Oakley weten. Toch haalt het geld haar over om deze samenwerking aan te gaan. Ook Oakley gaat erin mee, misschien weet hij producer King dan over te halen met hem te werken. Maar King wil alleen met Oakley werken als hij zich volwassen kan gedragen.

Je hebt nog een lange weg te gaan voordat je volwassen bent, Oak. We zijn allemaal wel eens jaloers. In iedereen schuilt het monster van de afgunst. Het gaat erom hoe je ermee omgaat.

Als lezer zie je van mijlenver aankomen dat de verwaande Oakley en de onvermurwbare Vaughn als een blok voor elkaar vallen. Desondanks blijft het verhaal interessant. De persoonlijke ontwikkeling die beide personages doormaken is namelijk hartverwarmend. Bovendien is het boeiend om te lezen over het leven in de spotlights. Het blijkt niet allemaal rozengeur en maneschijn te zijn.

De schrijfstijl is zoals van Erin Watt verwacht mag worden: vlot en gemakkelijk met veel dialoog. Mede door deze prettige schrijfstijl vlieg je door het verhaal. Dit schrijversudo zet weer een fijn verhaal neer waarvan je, ondanks het gesloten eind, meer wilt. When it’s real is namelijk net zoals Oakley Ford: hot!

Auteur: Erin Watt, Vertaling: Marie-Louise van Dongen, Titel: When it’s real, Uitgeverij: De Fontein,
Prijs: €17,99,
Waardering: ⭐⭐⭐⭐

Bestel When it’s real bij Bazarow


Met dank aan De Fontein voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *