mei 28, 2024

Een vlucht naar jou – Madelein Kerseboom

Madelein Kerseboom wilde al van kinds af aan schrijfster worden. Na de pabo heeft ze gewerkt op een kinderdagverblijf. Wegens gezondheidsredenen kon zij niet meer fulltime weren, maar daardoor heeft ze wel haar droom kunnen verwezenlijken. Een vlucht naar jou is haar vierde feelgood roman en tevens het eerste deel van een serie.


Esmee vliegt als stewardess de hele wereld over. Ze is gelukkig met haar baan, maar haar relatie met haar vriend Melvin, die bestsellerauteur is, zit in een sleur. Wanneer ze op een vlucht de knappe Javier tegen het lijf loopt, kan ze de verleiding niet weerstaan. Wat bij één keer zou blijven, mondt uit in een onstuimige affaire. Esmee staat op het punt om een keuze te maken, maar dan komt Melvin met allesveranderdend nieuws dat de wereld onder hun voeten wegmaait. Als hij dan ook nog achter haar geheim komt, stort hun leven als een kaartenhuis in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd voorgoed kapot?

Tel de proloog en de achterflap bij elkaar op en de lezer weet vrijwel direct wat er aan de hand is. Desondanks weet Kerseboom de lezer met haar vlotte schrijfstijl het verhaal in te trekken. Het werk van een stewardess wordt goed uitgewerkt, de adembenemende locaties zijn mooi beschreven en ook de feestjes met de crew zijn een leuke bijkomstigheid. De korte hoofdstukken, de vele dialogen en de knappe en leuke Javier zorgen ervoor dat je meer wilt. Van hem. Net als Esmee. Toch zijn haar keuzes niet altijd begrijpelijk waardoor de lezer minder sympathie voor haar voelt. Ook Melvin maakt bijzondere, soms zelfs ongeloofwaardige keuzes nadat het noodlot heeft toegeslagen. Ook voor hem is weinig genegenheid op te brengen. Toch lijkt wat hij doet in de huidige samenleving gevaarlijk dicht bij de realiteit te komen.

Hoewel de personages de lezer niet direct weten te raken, is Een vlucht naar jou wel een vlot geschreven eerste deel van een serie vol met de nodige drama en emoties. De opening aan het einde zorgt ervoor dat de lezer benieuwd is naar het vervolg van Esmees leven.

Auteur: Madelein Kerseboom, Titel: Een vlucht naar jou, Uitgeverij: Xander, Prijs: €15, Waardering: ⭐⭐⭐


Met dank aan Xander Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *