februari 28, 2024

De erfenis – Jennifer Lynn Barnes

Op voorhand leek De erfenis een boek vol raadsels met een vleugje liefde. Vandaag vertel ik of die verwachtingen uit zijn gekomen.

Inhoud van De erfenis
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus Libby ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat zeen fortuin erft van een of andere oude man die ze nog nooit heeft ontmoet… en niemand weet waarom. 
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrekken in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie – inclusief vier knappe kleinzoons – die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Vroeger speelde Avery altijd zelfverzonnen spelletjes met haar moeder. Het langstdurende spel heette ‘Ik heb een geheim’ dat ze tot haar vijftiende elke week speelden. Net als dat spel zit dit boek vol met geheimen en raadsels in raadsels. Het grootste raadsel: waarom krijgt Avery deze erfenis?

Hij heeft je met een reden uitgekozen, Avery. Je bent bijzonder en ik denk dat hij wilde dat wij – dat ik – zou ontdekken waarom.

Het verhaal wordt verteld vanuit Avery’s perspectief. Dus je leert de vier knappe Hawthorne-broers kennen vanuit haar oogpunt. Het spel rondom de erfenis speelt ze vooral met de middelste twee: Grayson en Jameson. De lovetriangle die tussen hen ontstaat was niet nodig, want de raadsels zelf zijn al leuk genoeg. Tijdens het lezen krijg je te maken met veel ”wtf”-momenten en dat zorgt ervoor dat je maar door wilt blijven lezen. Hoewel Avery niet zonder geheimen is opgegroeid, kennen de jongens echt de klappen van de zweep als het gaat om het oplossen van raadsels. De ontknoping was voor mij deels teleurstellend, maar dat heeft misschien meer te maken met het feit dat nog niet alle vragen beantwoord zijn.

De schrijfstijl van Jennifer Lynn Barnes is prettig te noemen. Door de korte hoofdstukken, de vele dialogen en de interessante raadsels vlieg je door het verhaal heen. Ook heeft ze het huis mooi beschreven; ik had graag een plattegrond gezien van al die geheime gangen en kamers.

Met De erfenis zet Jennifer Lynn Barnes een raadselachtig verhaal neer. Hoewel lang niet alles perfect was en het boek op sommige fronten wat oppervlakkig aanvoelt, doet het einde verlangen naar meer. Want die antwoorden zijn gewoon nodig! Gelukkig komt het vervolg in september uit.

Auteur: Jennifer Lynn Barnes, Vertaling: Elise Kuip Titel: De erfenis, Uitgeverij: Blossom Books,
Prijs: €19,99,
Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Blossom Books voor het recensie-exemplaar.

Eén gedachte over “De erfenis – Jennifer Lynn Barnes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *