juli 14, 2024

De verloren erfgenaam – Jennifer Lynn Barnes

Aan het eind van De erfenis was een deel van het Hawthorne mysterie opgelost, maar er kwam ook weer een nieuw mysterie bij. In De verloren erfgenaam wordt dat uitgezocht. Let op! Deze recensie kan spoilers bevatten van het eerste deel, De erfenis.

Inhoud van De verloren erfgenaam
Avery’s leven is niet meer hetzelfde sinds Tobias Hawthorne haar zijn fortuin naliet – op voorwaarde dat ze een jaar lang in zijn huis zou verblijven, samen met de rest van zijn net onterfde familie. Ze ontdekte al snel dat het geen toeval is dat haar naam in het testament van Tobias staat, maar waarom hij zijn miljarden precies aan haar toevertrouwde weet ze nog steeds niet. Ze is vastbesloten om antwoorden te vinden.

Met elk nieuw raadsel en elke aanwijzing raakt Avery dieper verstrikt in het web dat de oude Tobias voor zijn dood gesponnen heeft. Samen met de Hawthorne-kleinzoons doet ze de ene schokkende ontdekking na de andere. En dat er nog steeds mensen zijn die haar liever zien vertrekken, maakt het er niet gemakkelijker op.

De verloren erfgenaam gaat verder waar De erfenis eindigde: Toby leeft nog! En Avery kent hem als Harry. Waar is hij? Avery en de kleinzoons van Tobias Hawthorne werken zich opnieuw door verschillende raadsels en puzzels om Toby te vinden. Dit gaat niet gemakkelijk, want behoorlijk wat mensen willen Avery dwarsbomen.

Hoewel dit verhaal de realiteit ver voorbij gaat – wie bedenkt nou zoveel jaar voor zijn dood zoveel raadsels? – heb ik enorm van dit verhaal genoten. Het mysterie, de puzzels, de geheimen; je slokt ieder beetje informatie op om alles te ontrafelen. Samen met Avery en de Hawthorne-broers duik je in de zoektocht naar Toby. Ook ontdek je steeds meer over de oude Tobias Hawthorne en wat voor man hij was. Dit verhaal gaat niet alleen om het vinden van Toby, maar ook om Avery’s hart. Voor wie zal ze kiezen: Jameson of Grayson? Opnieuw voegde deze driehoeksverhouding weinig toe aan het verhaal, maar gelukkig lag de nadruk er niet al te veel op. Het is leuk om te zien dat de broers iets meer diepgang krijgen, vooral Jameson is niet meer alleen de bad boy met het knappe gezicht. Hij laat meer van zichzelf zien en is echt betrokken bij Avery.

‘Welke regels?’ Jameson grijnsde zelfingenomen. Toen ik de club van hem aannam pakte hij een nieuwe bal, die hij wederom op het kunstgras legde. ‘Laat me je een Hawthorne-geheimpje vertellen, Erfgename: geen enkele regel is belangrijker dan winnen.’

De verloren erfgenaam is een boek vol onthullingen over een bijzondere familie. De onderlinge verhoudingen worden verder uitgewerkt en er wordt een groot geheim ontrafeld. Toch laat Barnes de lezer aan het einde weer met vragen achter: op naar een spannend laatste deel.

Auteur: Jennifer Lynn Barnes, Vertaling: Elise Kuip Titel: De verloren erfgenaam, Uitgeverij: Blossom Books,
Prijs: €19,99, 
Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Blossom Books voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *