juli 14, 2024

Ik hou je vast – Marina Folkers

De verhalen van Marina Folkers spreken mij op voorhand altijd aan, maar ik had nog nooit een boek van haar gelezen. Ik hou je vast was mijn kennismaking met deze auteur. Wil ik nog meer van haar lezen?

Inhoud van Ik hou je vast
Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.
 

Het verhaal wordt verteld vanuit een personaal perspectief. We volgen de levens van Millie en Ethan. De vele vragen die Millie heeft, stelt ze ook allemaal in haar gedachten. Daardoor duurde het langer voordat ik echt in het verhaal zat. Ook vond ik Ethan in het begin moeilijk te doorgronden. Hij wilde wel dat Millie gelukkig was, maar hem lukte dat niet.

Ja, altijd had hij haar geluk belangrijker gevonden dan dat van hem. […]. Alleen… de keren dat hij dat niet had gedaan, stelden haar voor een groot raadsel.

Langzaamaan weet Millie Ethans grote geheim te ontrafelen. Zijn geheim laat je niet onberoerd achter. Het is zo verschrikkelijk dat je zijn afstandelijkheid direct begrijpt. Met behulp van flashbacks zie je hoe de twee vroeger met elkaar omgingen en wat het keerpunt in hun relatie was. Toch lukt het de twee om weer naar elkaar toe te groeien.

De schrijfstijl van Marina Folkers moet je liggen. Het duurde behoorlijk lang voordat Millie antwoorden kreeg op de vele vragen die ze stelde. Verder worden de flashbacks vaak verteld vanuit een herinnering. Maar omdat je wilt weten wat er is gebeurd, blijf je doorlezen. De afwisseling tussen beide personages zorgt daar ook voor.

Met Ik hou je vast zet Marina Folkers een prachtig en diepgaand liefdesverhaal neer. Ze snijdt een belangrijk thema aan waar je nog lang over na blijft denken.

Auteur: Marina Folkers, Titel: Ik hou je vast, Uitgeverij: Zomer & Keuning,
Prijs: €16,
Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *