april 14, 2024

Mijn jaar na jou – Nina de Pass

Een tijd geleden ontving ik Mijn jaar na jou van Nina de Pass. Vandaag vertel ik je wat ik van het boek vond.

Inhoud van Mijn jaar na jou
Oudejaarsavond, San Francisco. Het feest van het jaar eindigt in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het. Haar beste vriendin Georgina niet. Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niks uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.
Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken haar zorgvuldig opgebouwde muur langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

In Mijn jaar na jou vertelt Cara hoe haar perfecte leven compleet veranderde toen haar beste vriendin omkwam bij een ongeluk dat zij overleefde. Een ongeluk waar ze zichzelf de schuld van geeft, maar niemand weet precies waarom. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er precies is gebeurd die Oudejaarsavond en je begrijpt direct waarom Cara zich zo verantwoordelijk voelt. Om door te gaan, zal ze het verleden moeten loslaten. Haar nieuwe vrienden kunnen haar daarbij helpen, maar Cara vindt het moeilijk om mensen toe te laten. Uiteindelijk weet de charmante Hector met al zijn wijsheden tot haar door te dringen.

Niets ter wereld kan je buitensluiten als je jezelf toestaat om er deel van uit te maken.

Maar ook Hector blijkt een roerig verleden te hebben dat hij liever verbergt voor anderen. Kunnen twee beschadigde jongeren elkaar wel gelukkig maken?

De schrijfstijl van Nina de Pass is vlot en intrigerend. Ze weet de spanning van Cara’s geheim goed op te bouwen. Je moet gewoon weten wat er gebeurd is tijdens Oudejaarsavond. Omdat je alles leest vanuit Cara’s oogpunt leer je haar steeds beter kennen en begrijpen. Je snapt waarom ze zich schuldig voelt, maar je gunt haar ook het verleden een plekje te geven. Alle mensen op Hope helpen haar door haar allerlei levenswijsheden mee te geven die je als lezer ook goed kunt gebruiken.

Je hebt het ergste al meegemaakt en dat heb je overleefd. Je kunt niet terug, alleen maar verder. De tijd is alleen van belang voor de levenden, Cara. Dit is jouw tijd.

Mijn jaar na jou leert je het verleden te accepteren, zodat je vol goede moed de toekomst in kunt gaan. Een prachtig verhaal vol wijsheden dat je weet te raken.

Auteur: Nina de Pass, Vertaling: Margot Reesink, Titel: Mijn jaar na jou, Uitgeverij: Best of YA, Prijs: €19,99,
Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Best of YA voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *