april 14, 2024

Princess-serie – Olivia Lewis

Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. De familie King komt al in veel boeken terug. De Princess-serie gaat over Ivy Seegers, de jongste telg van deze bijzondere familie.

Let op! Dit is een spoilervrije recensie over de hele serie.

Op de avond dat de 16-jarige Ivy Jake Valen ontmoet, voelt ze gelijk een connectie met hem. Dit gevoel is geheel wederzijds. Helaas verdwijnt hij diezelfde avond nog achter de tralies. Twee jaar later komt hij weer vrij, maar overleeft hun prille liefde de tegenstand die ze krijgen en Jakes verlangen naar vrijheid? Ivy komt voor meerdere grote dilemma’s te staan waarbij alleen zij de juiste keuze kan maken…

De schrijfstijl van Lewis is zeer vlot te noemen. De combinatie van de korte hoofdstukken en de vele dialogen zorgen ervoor dat je door deze boeken heen vliegt. Ook de cliffhangers aan het eind van alle boeken, maken dat de lezer door moet lezen om te weten hoe het eindigt. Ivy en Jake proberen ondanks de tegenstand van de familie toch wat van hun verliefdheid te maken en ook hun gedeelde liefde voor motoren spat van de pagina’s af. Helaas zijn er ook wat op- en aanmerkingen over deze serie en dan vooral over de vervolgdelen.

Het tweede boek gaat verder waar het eerste deel geëindigd is, maar de vaart waarin de gebeurtenissen elkaar opvolgen is ongeloofwaardig. Ivy kwam in het eerste deel sympathieker over dan in het tweede deel. Ze lijkt veel te gemakkelijk over het verleden heen te stappen. Hoewel Lewis probeert diepgang te brengen in het verhaal door heftige thema’s aan te snijden, blijft het allemaal toch wat oppervlakkig. Van de manier waarop sommige leden in deze familie communiceren gaan je haren overeind staan. Al wordt dat gelukkig niet zonder slag of stoot geaccepteerd. Het is mooi om te zien hoe ze voor elkaar door het vuur gaan.

Ook in het derde deel blijft deze familieband zo sterk, maar opnieuw lijkt Ivy na de cliffhanger gemakkelijk door te gaan met haar leven. Aan de ene kant moet ze ook wel, maar aan de andere kant voelt het ongeloofwaardig in het tijdsbestek waarin de serie zich afspeelt. Hoewel ze behoorlijk wat tegenslagen krijgt te verduren, blijft haar familie achter haar staan en mede dankzij hen stort ze niet in. Ze krijgt dan ook een verdiend feelgood-eind.

Auteur: Olivia Lewis, Titel: Zwaartekracht; Uitdaging; Samen, Serie: Princess, Uitgeverij: De Fontein, Prijs: €20 per deel, Waardering: ⭐⭐,5 voor de hele serie


Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor de recensie-exemplaren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *