juli 14, 2024

Ik niet op jou – Sally Thorne

Lucy Hutton en Joshua Templeman zijn beide assistent van een directeur van een uitgeversbedrijf. Wanneer beide bedrijven fuseren, komen ze tegenover elkaar te zitten. Ze haten elkaar vanaf het eerste moment. Lucy vindt Joshua onuitstaanbaar, saai en (helaas) ontzettend aantrekkelijk. Joshua vindt Lucy eigenwijs en zwak. Ze laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op stang te jagen door middel van verschillende spelletjes, zoals het Haatspel en het Staarspel. Wanneer Josh’ bedrijfsuitje wordt gekozen is Lucy al stikjaloers. Maar zodra ze allebei hun zinnen op dezelfde promotie hebben gezet, barst de strijd pas echt los. Maar de strijd lijkt niet per se om de promotie te gaan…

Het verhaal wordt verteld vanuit Lucy. Ze vertelt direct hoe de vork in de steel zit tussen haar en Joshua: ”Iemand haten lijkt ongemakkelijk veel op verliefd zijn op die persoon.” Gaandeweg leer je Lucy en Joshua steeds beter kennen. Lucy laat gemakkelijk over zich heen lopen en lost andermans problemen op, terwijl Joshua een harde zakenman lijkt te zijn. Iedereen is bang voor hem.

Naast de tegenstrijdige karakters verschillen de twee ook in uiterlijk. Joshua is lang en gespierd en onweerstaanbaar knap en Lucy is klein en mooi en zacht. De kinderachtige spelletjes die ze spelen zijn grappig. De vraag is alleen: spelen ze uit haat of…? Het zijn in ieder geval twee personages om van te houden.

Sally Thorne zet met Ik niet op jou een geestig romandebuut neer. Hoewel het verhaal lichtelijke cliché momenten heeft, zijn de personages adorabel. Daarom mag niemand dit boek missen!

Auteur: Sally Thorne, Vertaling: Angelique Verheijen, Titel: Ik niet op jou, Uitgeverij: HarperCollins, Pagina’s: 352, Prijs: €17.99, Waardering:⭐⭐⭐⭐


Met dank aan HarperCollins voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *