mei 28, 2024

Het huis aan de Vecht – Margreet & Reina Crispijn

Het Huis aan de Vecht wordt verbouwd tot een seniorencomplex voor rijkelui. Vijf vrouwen komen werken in Het Huis. Zij zijn allemaal door bijzondere omstandigheden bij Het Huis terecht gekomen. Allemaal zoeken ze een nieuw begin. Barbara wordt plotseling ontslagen, Carly ontdekt dat haar verloofde vreemdgaat, Susanne neemt een andere identiteit aan, Nienke wil graag ergens anders werken en Fien helpt haar neef om zijn leven te beteren. Allemaal nemen zij hun geheimen mee naar het huis.
In het begin leer je alle vrouwen kennen. Er wordt kort ingegaan op hun verleden en waarom ze bij Het Huis terecht gekomen zijn. Daarna wisselt het verhaal steeds van perspectief. Alleen Susanne heeft een verleden dat het hele boek belangrijk blijft. De andere personages hebben een verleden dat niet heel boeiend was geweest zonder Het Huis. Nienke is desondanks wel favoriet. Zij maakt een enorme groei door en dat is mooi om te zien. Barbara is een egoïstische vrouw. Soms wil je het boek door de kamer smijten vanwege haar gedrag. Fien en Carly zijn lieve, rustige, hardwerkende vrouwen die al het goeds van de wereld verdienen. Ook de bijfiguren spelen een belangrijke rol. Zo zijn de onderonsjes tussen Fien en meneer Vrij humoristisch, de dokter van Het Huis is een echte goedzak en de moeder van Nienke is een verschrikkelijke profiteur.

Het Huis aan de Vecht is een heerlijke roman waarin vijf vrouwen elkaar leren kennen door bijzondere omstandigheden. Ze denken allemaal een nieuwe start te maken, hoewel het verleden je soms in kan halen.

Auteur: Margreet & Reina Crispijn, Titel: Het huis aan de Vecht, Uitgeverij: Zomer & Keuning, Pagina’s: 352, Prijs: €15, Waardering:⭐⭐⭐

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *