mei 28, 2024

De deal – Elle Kennedy

Sinds De royals ben ik gek op New Adult boeken en laat Elle Kennedy nou net één van de schrijfsters van dit duo zijn. Het was voor mij dus echt tijd om te beginnen aan de Off Campus-serie. Vandaag vertel ik je wat ik van het eerste deel vond.

Inhoud van De deal
Garrett Graham is de populaire aanvoerder van het ijshockeyteam. Maar hij kan zijn ijshockey wel vergeten als hij niet snel zijn filosofiegemiddelde verbetert met behulp van bijles. Hij laat zijn oog vallen op de sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen. Het enige probleem: zij heeft helemaal geen zin om hem te helpen.

Garrett is echter niet voor één gat te vangen en bedenkt een sluw plan: zij geeft hem bijles, en hij doet een tijdje alsof hij haar vriendje is. Als Hannah namelijk een paar keer als zijn date op feestjes wordt gezien zal ze daarmee ongetwijfeld de aandacht van Justin trekken.

In een vlaag van verstandsverbijstering gaat Hannah akkoord met de deal. Dat kan niet misgaan… toch?

In De deal ontmoeten we Hannah en Garrett. Hannah is een slimme meid met een enorme crush op Justin Kohl. Ze verwacht dat Garrett één van die arrogante topsporters is die altijd voorgetrokken worden op de universiteit. Maar wat dat betreft is Briar anders dan andere uni’s en moeten de topsporters ook goede cijfers halen. Ze leert Garrett kennen wanneer ze een deal sluit met hem; zij geeft hem bijles en hij doet alsof hij haar vriendje is. En het werkt, want eindelijk heeft Justin door dat Hannah bestaat. Alleen nu heeft ze gemerkt dat Garrett een innemende persoonlijkheid heeft.

Je leert beide personages goed kennen, omdat Elle Kennedy ervoor heeft gekozen om hen allebei een stem te geven. Hannah is intelligent, grappig en gevoelig. Een gebeurtenis uit het verleden heeft haar gemaakt tot wie ze nu is. Wanneer ze dit deelt met Garrett ontdek je ook zijn gevoelige kant. Daarnaast wil deze enorme hunk Hannah vooral beschermen. Ze vinden iets in elkaar waarvan ze niet wisten dat ze het zochten. Maar Justin is er ook nog…

Soms nestelt iemand zich ongemerkt in je bestaan en vraag je je af hoe je ooit zonder diegene hebt kunnen leven.

De schrijfstijl van Elle Kennedy is vlot. Door de korte zinnen en de bondige hoofdstukken vlieg je door het verhaal heen. Ook de liefdesscènes tussen Hannah en Garrett laten je in vuur en vlam staan zonder dat het vulgair wordt. Een echte mustread voor iedereen die van new adult houdt.

Auteur: Elle Kennedy, Vertaling: Jeannet Dekker, Titel: De deal, Uitgeverij: Volt, Prijs: €15,
Waardering: ⭐⭐⭐⭐

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *