mei 28, 2024

Recensie: Zes Seconden – Daniëlle Bakhuis

Auteur: Daniëlle Bakhuis
Titel: Zes seconden
Uitgeverij: Noordhoff Uitgevers
Pagina's: 162
Prijs: €5,95
Leeftijd: 13+
Waardering:⭐⭐⭐

7587801712_IMG_0729
Jasmijn en haar vriendinnen Jacky, Olivia en Hanna bereiden zich voor op Het Feest door elkaar steeds uitdagingen te geven die zes seconden duren. Dit doen ze om eraan te wennen hoe lang zes seconden duren.

Het Feest is alleen toegankelijk voor genodigden. Aan het eind van Het Feest doe je mee aan De Afrekening. Mensen staan in de kring en gooien geld in het midden. Als je besluit voor het geld te gaan, word je zes seconden in elkaar getrapt. Wanneer Jasmijn en haar vriendinnen een uitnodiging krijgen voor Het Feest is de wereld te klein. Ze gaan allemaal in het zwart gekleed en ze moeten een hazenmasker op. Zo is niemand herkenbaar. Om 00.00 uur begint de Afrekening en Jasmijn doet mee. Iemand pakt het geld en iemand schopt langer dan zes seconden. Jasmijn voelt zich schuldig en wil uitzoeken wie de dader is. Maar de eerste en enige regel van Het Feest is: zwijg als het graf over het feest.
Bakhuis zet met Zes Seconden een spannende YA thriller neer. Ieder hoofdstuk eindigt met een cliffhanger, waardoor de drang om door te lezen blijft. Door de korte zinnen en de gemakkelijke taal is het boek zeer geschikt voor de beginnende YA lezer. Het verhaal past bij de belevingswereld van deze jongeren, want het gaat over feestjes, drugs en vriendschap.
Jasmijn maakt een grote ontwikkeling door in het verhaal. In het begin is ze een onzeker meisje dat twijfelt over haar vriendschap met de meiden. Vooral de vriendschap met Jacky is veranderd sinds Olivia bij hun groepje hoort. Later wordt ze steeds zekerder en volwassener. Ze kiest voor zichzelf. Ook vond ik het sterk dat ze iemand bij haar zoektocht betrekt. Ze is immers geen superheld die onverslaanbaar is.
Ondanks de goed opgebouwde spanning en de fijne cliffhangers, was het einde van het boek wel voorspelbaar. Ruim van tevoren is te voorzien in welke hoek de dader is te vinden.
 

2 gedachten over “Recensie: Zes Seconden – Daniëlle Bakhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *