mei 28, 2024

Winter in Schotland – Sarah Morgan

Toen ik het persbericht over Winter in Schotland ontving, zag ik mezelf direct zitten met het boek vlak bij de open haard. De prachtige cover bracht me direct in Winterse sferen. Ook het verhaal sprak me aan, want het gaat over zussen. Count me in dus.

Inhoud van Winter in Schotland
Workaholic Hannah weet dat ze onmogelijk de rest van haar leven vakanties met haar familie kan vermijden. Alleen heeft ze naast hun hooggespannen verwachtingen nu ook stress vanwege het grote geheim dat ze sinds korts met zich meedraagt.
Huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen, en niet het tegendeel!
Posy vraagt zich af of ze wel haar ‘beste leven’ leidt, maar du
rft niet te veranderen uit loyaliteit jegens haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren…
In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.

Het verhaal wordt verteld vanuit de vier verschillende vrouwen: Suzanne, Hannah, Beth en Posy. Op deze manier leer je hen allemaal kennen. Alle vier hebben zij hun eigen verhaal, maar voor de buitenwereld lijkt het of zij hun leven op orde hebben. Alleen dit is niet zo. Hannahs leven staat sinds kort op zijn kop. Daarom besluit ze eerder naar huis te gaan. Voor haar familieleden is dit vreemd, omdat zij het liefst afspraken afzegt. Beth vlucht ook eerder naar huis, omdat zij in een persoonlijke crisis verkeert. Posy woont al haar hele leven in de Schotse Hooglanden, maar wil eigenlijk de wereld ontdekken. De zussen denken allemaal van elkaar dat ze hun leven op de rit hebben, maar na een schokkende ontdekking moeten ze met elkaar gaan praten. Hierdoor komen ze nader tot elkaar.

Ondanks de koude omgeving is het verhaal van de drie zussen hartverwarmend. Hoewel ze allemaal heel verschillend zijn, leren ze elkaar na al die jaren eindelijk begrijpen. Je moet nooit aannames doen over andermans leven, zelfs niet over dat van familieleden die je goed denkt te kennen.

Auteur: Sarah Morgan, Vertaling: Henske Marsman Titel: Winter in Schotland, Uitgeverij: HarperCollins, Prijs: €15,99, Waardering: ⭐⭐⭐,5


Met dank aan Uitgeverij HarperCollins voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *