juni 22, 2024

Mijn leesjaar: 2019

Bijhouden welke boeken ik krijg, koop en lees in welke maand. Opschrijven welke recensies ik heb geplaatst. Noteren naar welke boeken ik uitkijk. Ja, ik ben iemand die van lijstjes maken houdt. Zo aan het eind van 2019 is het tijd voor een terugblik op mijn leesjaar. Hoeveel boeken las ik en uit hoeveel verschillende genres? Wat zijn mijn favorieten? Je leest het in deze blog.

De cijfers

In 2019 las ik in totaal 75 boeken van begin tot eind. Ook heb ik dit jaar voor het eerst in mijn leven een boek ge-DNF-d. Welk boek dat was, vind je hier. Die 75 boeken waren samen goed voor ongeveer 24430 pagina’s. Gemiddeld gaf ik ze 3,67 sterren. Acht boeken heb ik zelfs vijf sterren gegeven. Ik kan dus wel zeggen dat dit en goed leesjaar was voor mij. De meeste boeken kwamen uit het young adult-genre. Het feelgood-genre vertolkt een mooie tweede plek. In juni las ik de meeste boeken, namelijk tien.

Favorieten: YA

Afgelopen jaar las ik 38 boeken binnen het young adult genre, maar sommige boeken passen natuurlijk ook op hun plek in een ander genre. Mijn favorieten van dit jaar zijn (in willekeurige volgorde): Alles is nu van Amy GilesDe Royals. Gevaar van Erin Watt en De laatste zes van Alexandra Monir. Dit laatste boek was een buddyread samen met Maartje. Ons artikel plaatsten we op Hebban.

Favorieten: feelgood

Omdat boeken niet altijd binnen één genre zijn in te delen, past Alles is nu ook bij mijn favorieten van feelgood. Hoewel ik denk dat dat boek toch wel mijn favoriet is van dit jaar, kies ik voor drie andere feelgood boeken (in willekeurige volgorde): De zeven zussen. Storm van Lucinda RileyIk mis je van Gillian King en 9 november van Colleen Hoover. Dat is trouwens het eerste boek ooit dat ik las van Colleen Hoover, maar het smaakt zeker naar meer. Ik hoop in 2020 meer van haar te lezen.

Aan het eind van 2018 besloot ik mijn challenge van 2019 op 60 boeken te zetten. Dat doel heb ik ruimschoots gehaald en ik ben super blij dat ik weer van zoveel prachtige verhalen heb mogen genieten het afgelopen jaar. En volgend jaar dan? In 2020 zet ik de teller gewoon op 75. Fijne jaarwisseling allemaal!


Voor dit overzicht heb ik mijn leesjaar 2019 van Hebban gebruikt. 

 

 

6 gedachten over “Mijn leesjaar: 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *