juli 14, 2024

Nocturna – Maya Motayne

Prins Alfehr komt na drie maanden thuis van een tocht op zee. Nu zijn broer is overleden, is hij de nieuwe kroonprins. Hij moet zich voorbereiden op het koningschap, maar hij wil nog niet geloven dat zijn broer echt dood is. Om hem te vinden moet hij verboden magie gebruiken. Omdat hij daar geen kennis van heeft, moet hij zich erin gaan verdiepen.
Finn gebruikt magie om mensen op afstand te houden en om zichzelf te verbergen. In een handomdraai kan ze haar gezicht veranderen in dat van iemand anders. Ze heeft al jaren haar eigen gezicht niet gezien. Dan blokkeert een gangster haar gave en moet ze een onmogelijke opdracht uitvoeren om haar macht terug te krijgen.
De werelden van Finn en Alfie kruisen als ze samen per ongeluk een eeuwenoude duistere magie bevrijden dat de wereld kan vernietigen. Nu moeten ze proberen de wereld te redden, want het lot van Castallan ligt in hun handen.

Zoals op de foto al is te zien, heb ik dit boek niet uitgelezen en dat terwijl ik ruim tweederde van het boek heb gelezen. Dit heeft met verschillende dingen te maken. Ten eerste is de schrijfstijl beschrijvend en traag. Hoewel er veel spannende dingen gebeuren op één dag, gebruikt Motyane te veel pagina’s om alles te beschrijven. Het is natuurlijk logisch dat een nieuwe wereld gecreëerd moet worden, maar de beschrijvende manier is niet pakkend. Verder klopt de snelheid van de gebeurtenissen niet. Er gebeurt te veel op één dag. Ook lijkt het alsof sommige ideeën gebaseerd zijn op andere boeken, zoals De kleuren van magie en Harry Potter. Bovendien is de afwezigheid van Alfies ouders ongeloofwaardig. Zijn moeder is hartstikke blij dat hij terug is, maar een dag later kijkt ze niet meer naar hem om. Tot slot wordt het woord ‘maldito’ te pas en te onpas gebruikt. Dit maakt de leeservaring niet beter.

Toch wil ik afsluiten met iets positiefs. De andere Spaanse woorden die in het verhaal worden gebruikt, maken het wel origineel. Finn is een bijzonder karakter. En de kaart voor in het boek is prachtig!

Auteur: Maya Motayne, Vertaling: Mariella Manfré, Titel: Nocturna, Uitgeverij: Moon Young Adult, Prijs: €21,99,
Waardering: ⭐⭐


Met dank aan Uitgeverij Moon Young Adult voor het recensie-exemplaar.

Eén gedachte over “Nocturna – Maya Motayne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *