juni 22, 2024

American Royals – Katharine McGee

Vorig jaar ontving ik dit boek en tot mijn schrik kwam ik erachter dat ik het nog niet had gerecenseerd. Vandaag vertel ik dus wat ik van American Royals vond.

Inhoud van American Royals
Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen.
KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.
EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.
INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.
BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.
Wint liefde het van plicht en traditie?

Het verhaal begint met een proloog waarin de feitelijke geschiedenis van Amerika wordt weergegeven als fictie en dat is best grappig. Vervolgens wordt het verteld vanuit de vier vrouwelijke personages Beatrice, Samantha, Daphne en Nina. Beatrice is de onberispelijke troonopvolger. Ze doet altijd alles zoals het hoort, volgens de regels. Haar jongere zusje Samantha is compleet het tegenovergestelde van haar. Ze is eigenlijk jaloers op haar zus, want die lijkt perfect. Maar in het Amerikaanse koningshuis is niets wat het lijkt.

Beatrice wekt in dit deel de meeste empathie op. Ze lijkt inderdaad het perfecte meisje te zijn, maar alles wat zij doet is voor de Kroon. Tijdens het lezen benijd je haar daar niet om. Je hebt vooral met haar te doen. Ze zal de eerste koningin worden van Amerika en dat is een grote verandering. Maar om je eigen hart daarvoor op te geven… McGee weet de struggles van Beatrice realistisch te verwoorden.

Het drong tot Beatrice door dat ze geen van allen de baas waren over hun eigen lot. Connor en Teddy niet, en zij al helemaal niet. Alle besluiten in haar leven waren een illusie – welke jurk ze zou aantrekken, welk goed doel ze zou steunen – en een keus tussen twee even beperkte opties.

Ook de andere personages geven het verhaal genoeg cachet waardoor je geboeid blijft. Het is de cocktail van geheimen, geroddel en de angst om betrapt te worden die je doet doorlezen. Je moet weten hoe het afloopt! En hoewel sommige gebeurtenissen voorspelbaar zijn, moet je na de cliffhanger door in deel 2.

Auteur: Katharine McGee, Vertaling: Lia Belt, Titel: American Royals, Uitgeverij: De Fontein, Prijs: €19, Waardering: ⭐⭐⭐


Met dank aan De Fontein voor het recensie-exemplaar.

 

Eén gedachte over “American Royals – Katharine McGee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *