juni 22, 2024

De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis

Een nieuw boek in de XS-reeks van Best of YA: De laatste uren van Josephine Donkers geschreven door Daniëlle Bakhuis. Deze reeks is gericht op jongeren die schrikken van dikke boeken. De XS-boeken bevatten namelijk ongeveer 100 pagina’s. Vandaag vertel ik je wat ik van dit boek vond.

Inhoud van De laatste uren van Josephine Donkers
Op de laatste dag van haar vakantie in Spanje wordt het lichaam van de zeventienjarige Josephine Donkers aangetroffen onder aan een klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd?

Haar twee vriendinnen met wie ze op vakantie was, Lucy en Isolde, hebben allebei een heel andere versie van de laatste avond. Wat is er echt gebeurd? En willen ze de waarheid wel vertellen? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

De laatste uren van Josephine Donkers is een nieuwe Daniëlle Bakhuis zoals je van haar mag verwachten. Belangrijke thema’s vervlochten in een spannend verhaal. Lucy en Isolde begrijpen niet wat er is gebeurd en vertellen ieder hun eigen kijk op de laatste uren met Josephine. Door middel van flashbacks kom je erachter wat er allemaal is gebeurd op vakantie. Maar Bakhuis bewaart Josephines geheim tot het eind. Al zal de ervaren lezer dit plot wel zien aankomen.

Je leert Josphine kennen door de ogen van Lucy en Isolde. Maar zij blijken haar ook niet door en door te kennen. Dat komt waarschijnlijk door de opvoeding van Josephine.

Dat werd er bij de familie Donkers zo’n beetje in geramd. Over fouten praat je niet. Maar Josie had niets fout gedaan.

De laatste uren van Josephine Donkers is een spannend, kort verhaal over vriendschap, familiegeheimen en kiezen voor jezelf. Voor de doelgroep is het een geweldig verhaal, maar als ervaren lezer smacht je naar nog meer achtergrond informatie.

Auteur: Daniëlle Bakhuis, Titel: De laatste uren van Josephine Donkers, Uitgeverij: Best of YA,
Prijs: €9,99,
Waardering: ⭐⭐⭐,5


Met dank aan Best of YA voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *