juni 22, 2024

Dromen van jou – Dani Atkins

Jaren geleden las ik voor het eerst een boek van Dani Atkins en dat vond ik zo mooi, dus toen ik een nieuwe titel van haar in de catalogus van De Fontein zag, moest ik reageren.

Inhoud van Dromen van jou
Beth Brandon heeft eindelijk de bloemisterij waar ze al haar hele leven van droomt, maar zelfs dát kan haar zenuwen niet bedwingen: vandaag gaat ze iets delen met haar man dat haar hele leven zal veranderen.
Izzy Vaughan dacht dat zij en haar man samen oud zouden worden, maar ze lijken de laatste tijd steeds meer uit elkaar te groeien. Ze houden allebei zielsveel van hun zoontje Noah, maar is dat genoeg om hun huwelijk te redden?
Acht jaar geleden is deze twee vrouwen iets overkomen. Nu blijkt dat dankzij die ene dag acht jaar geleden hun levens nooit meer hetzelfde zullen zijn…

Beth en haar man Tim hebben een prachtige bloemenzaak: Crazy Daisy. Een droom die uitkomt. Daarnaast willen zij graag een kindje, maar twee ivf-pogingen zijn mislukt. Beth besluit dat het nu tijd is om het nog eens te proberen, maar dan komt ze tot een aangrijpende ontdekking. Izzy en haar man Pete zijn gek op hun zoontje Noah, maar het lijkt niet genoeg te zijn om bij elkaar te blijven. Izzy en Beth kennen elkaar niet, maar door een catastrofale gebeurtenis komt daar verandering in.

Beide vrouwen hebben behoorlijk wat meegemaakt de afgelopen acht jaar. Hun harten zijn meerdere malen op de proef gesteld.  Omdat je vanuit beide personages leest, leef je met allebei mee. Ook al staan zij lijnrecht tegenover elkaar, als lezer kun je onmogelijk een kant kiezen.

Je moet weten waar je aan begint, Beth. Het is een gevecht dat je volgens mij nooit zult winnen. Sterker nog, het is een gevecht dat je volgens mij niet zou móéten winnen.

Beths zus weet de vinger op de zere plek te leggen, maar toch besluit Beth de strijd aan te gaan. Het noodlot heeft al genoeg van haar afgepakt en dit kan ze terugkrijgen. Het enige wat ze ooit wilde. Maar Izzy geeft zich natuurlijk niet zomaar gewonnen. De hartverscheurende keuzes die beide vrouwen moeten maken, raken tot diep in je ziel.

Rouw, moederliefde, verlies, onmogelijke keuzes maken; Dromen van jou heeft het allemaal. En Dani Atkins heeft het zo prachtige op papier gekregen dat je het bijna niet droog houdt.

Auteur: Dani Atkins, Vertaling: , Titel: Dromen van jou, Uitgeverij: De Fontein, Prijs: €20, Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan De Fontein voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *