april 18, 2024

Ik pleit voor jou – Marijke Vos

Vorige maand ontving ik Ik pleit voor jou van Marijke Vos. Ik las het boek heel vlot uit, maar had nog geen tijd genomen om de recensie online te zetten. Tot vandaag.

Inhoud van Ik pleit voor jou
De jonge ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt net even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen.

Je struikelt het leven van Janna binnen, zoals zij de kroeg uit struikelt na die ene fatale vrijdagmiddagborrel. Dat zorgt ervoor dat je gemakkelijk in het verhaal komt. Wanneer Janna er de volgende dag achterkomt dat ze Zeer Belangrijke Documenten is kwijtgeraakt, durft ze dat eigenlijk aan niemand te vertellen. Uiteindelijk vertelt ze het aan haar collega en goede vriendin Petra. Nadat er iets van de zaak gelekt is naar begint Petra een vermoeden te krijgen wie de documenten heeft gestolen. Zij bedenkt een plan om de documenten terug te krijgen, zodat Janna zich kan richten op de zaak. Die wil namelijk niet vlotten, omdat haar cliënte niet de gemakkelijkste vrouw is. Bovendien is Leo, de advocaat van de tegenpartij, wel een heel leuke man. En Janna moet natuurlijk ook nog denken aan haar promotie.

Marijke Vos heeft het verhaal geschreven vanuit de ik-figuur Janna. Je leest al haar gedachten en gevoelens en dit past goed bij het verhaal, omdat het vooral om haar, de zaak en haar mogelijke promotie draait. Omdat haar werkgever én de advocaat van de tegenpartij niet achter de gestolen documenten mogen komen, moet Janna zich in allerlei bochten wringen. Dit zorgt natuurlijk voor hilarische momenten. Verder heeft Janna te maken met een veeleisende, onredelijke cliënte die de zaak alleen maar vertraagt. Ze laat Janna dingen doen die niet tot haar takenpakket behoren en ze zegt dingen waardoor Janna met haar mond vol tanden zit. Bij de charmante advocaat van de tegenpartij… Hardop lachen gegarandeerd dus!

Al met al bevat Ik pleit voor jou! alle ingrediënten voor een heerlijke standaard romantische komedie, maar één keuze van Janna geeft het verhaal ook nog een leuke verrassende twist aan het eind.

Auteur: Marijke Vos, Titel: Ik pleit voor jou!, Uitgeverij: HarperCollins, Prijs: €15,99,
Waardering: ⭐⭐⭐⭐

Bestel Ik pleit voor jou! bij Bazarow


Met dank aan HarperCollins voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *