juni 22, 2024

Geen weg terug – Elvin Post

Elvin Post is een prijswinnende thrillerauteur voor volwassenen. Zijn werk is uitgegeven in verschillende talen. In 2022 is zijn eerste jeugdthriller Geen weg terug uitgekomen.


Eva en haar vriendinnen fietsen midden in de nacht na een schoolfeest naar huis als ze een auto tegenkomen waar twee mannen bewusteloos naast liggen in een plas bloed. De meiden schrikken heel erg en Eva wil de politie bellen, maar dan ziet Fleur een tas met heel veel geld liggen. Ze besluit het mee te nemen ook al protesteert Eva hiertegen. Volgens Fleur zijn de mannen hartstikke dood en de politie vernietigt het geld. Maar dan blijkt één van de mannen het te hebben overleefd.

Een schoolfeest dat tot ver na middernacht duurt, vier jongeren die in een auto kijken waar twee mannen in plassen bloed naast liggen; voor de doelgroep zeker spannende ingrediënten, maar de volwassen lezer vraagt zich meerdere malen af hoe realistisch dit verhaal is. Desondanks zorgt Post ervoor dat de lezer door het verhaal vliegt dankzij de korte hoofdstukken, vele dialogen en verschillende perspectieven. Al is Eva de belangrijkste hoofdpersoon. Hoewel de keuze van Fleur niet heel geloofwaardig is, maakt Eva echt een karakterontwikkeling door en dat is sterk aan dit verhaal. Aan het begin is ze een volger, maar ze ontpopt zich tot een ware leider om haar vriendin te redden. De ontknoping voelt voor de volwassen lezer een beetje vergezocht, maar de auteur is zeker een aanwinst voor de jeugd. Met Geen weg terug kan Elvin Post aansluiten bij auteurs als Mel Wallis de Vries en Cis Meijer.

Auteur: Elvin Post, Titel: Geen weg terug, Uitgeverij: De Fontein, Prijs: €15,99, Waardering: ⭐⭐⭐


Met dank aan De Fontein voor het recensie-exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *