juli 14, 2024

Het Cupcake Café – Jenny Colgan

De Engelse Jenny Colgan brak in Nederland door met de Café Zon en Zee-serie. Daarna volgden meerdere series in 2019 en 2021. Dit jaar komt ze met een duologie. Het Cupcake Café is daarvan het eerste deel.

Issy Randall kan geweldig goed bakken dankzij haar opa Joe. Elke werkdag neemt ze wel een zelfgemaakte lekkernij mee naar kantoor, waarmee ze eigenlijk ook de mensen bij de bushalte verwent. Op het moment dat zij onverwacht haar saaie baan verliest en ook gelijk haar vriend, staat haar leven op zijn kop. Na een aantal weken besluit Issy een leegstaand pandje te huren om haar cupcakes te verkopen. Met behulp van haar vriendin Helena, de jonge alleenstaande moeder Pearl en de vriendelijke bankmedewerker weet ze een goedlopend café te openen, maar dan komt haar ex terug in haar leven.

Net als bij al Colgans andere boeken is de hoofdpersoon in dit boek dol op bakken en opent ze haar eigen café. Het boek zit dan ook vol met recepten waarvan de lezer gaat watertanden. En ook in dit boek geeft Colgan over bijna alle personages meer informatie, maar het draait uiteindelijk vooral om de vriendelijke en een tikkeltje naïeve Issy. De personages over wie je meer te weten komt, hebben allemaal iets met haar te maken; er komt een heel arsenaal aan namen voorbij. Daarnaast zijn de hoofdstukken van enorme lengte. Het lijkt alsof iedereen in ieder hoofdstuk aan bod moet komen. Toch vraag je je als lezer af waar het verhaal heen gaat. Colgan weet het verhaal nog een verrassende wending te geven als Graeme plots terugkomt. Niet doorlezen is dan onmogelijk. De lezer sluit Issy, Helena, Pearl en zelfs de op het eerste oog arrogante Caroline al snel in het hart. Het verhaal is niet per se vernieuwend, maar ook dit boek smaakt letterlijk naar meer. Gelukkig komt het vervolg dit najaar al uit.

Auteur: Jenny Colgan, Vertaling: Anna Visser, Titel: Het Cupcake Café, Uitgeverij: LS Amsterdam, Prijs: €20,99, Waardering: ⭐⭐⭐,5


Met dank aan LS Amsterdam voor het recensie-exemplaar.

Eén gedachte over “Het Cupcake Café – Jenny Colgan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *