juli 14, 2024

Ik mis je – Gillian King

Verlies, schuldgevoel, vluchten en liefde zijn de ingrediënten voor deze heerlijke feelgoodroman die niemand mag missen. Het verhaal van Charlie raakt je diep in je hart, maar uiteindelijk sla je het boek met een glimlach op je gezicht dicht.

Inhoud van Ik mis je
Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar. 


Na een auto-ongeluk waarbij Charlies beste vriendin Bo omkomt vertrekt Charlie direct uit Wassenaar. Door haar schuldgevoel durft ze haar geheime liefde Carsten die tevens de broer is van Bo niet meer onder ogen te komen. Ze trekt in bij haar stiefzus Claire en valt voor de mooie praatjes van James. Ze heeft niet door dat hij alleen maar voor problemen zorgt totdat het te laat is. Tien jaar later keert ze terug naar Wassenaar waar Carsten nog steeds woont.

De dood van Bo heeft Charlie grotendeels gevormd. Ze maakte steeds de verkeerde keuzes en was heel onzeker. James lijkt die onzekerheid weg te nemen, maar hij trekt Charlie alleen maar dieper in de put. Wanneer ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar is ze door de gebeurtenissen een stuk volwassener geworden (ze moest ook wel), maar de schaamte is nog steeds aanwezig. Pas aan het eind durft ze het verleden echt achter zich te laten. Dat komt ook door het lieve en geduldige karakter van Carsten.

Het verhaal maakt steeds tijdsprongen van het heden naar het verleden en weer terug. Langzaamaan zie je wat James Charlie aan doet en het bezorgt je de rillingen. Hij is een manipulatieve man die Charlie gemakkelijk meesleurt in zijn smerige leven. Dankzij Claire weet Charlie uiteindelijk te ontsnappen, maar ze zal het nooit helemaal achter zich kunnen laten. Door het element van de tijdsprongen zorgt King ervoor dat je door blijft lezen. Je wilt weten wat er precies is gebeurd en hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen. Ook gun je Charlie een gelukkig leven waarin ze de schaamte los kan laten. Je leeft echt met haar mee. Dat komt ook doordat je het verhaal vanuit haar oogpunt leest.

De afloop van Ik mis je is niet onverwacht; het is één van de belangrijkste aspecten van feelgood. Toch is het verhaal origineel doordat Charlies verleden allesbehalve feelgood is.

Auteur: Gillian King, Titel: Ik mis je, Uitgeverij: Zomer & Keuning, Prijs: €15, Waardering: ⭐⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Hebban en Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar.

Eén gedachte over “Ik mis je – Gillian King

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *