april 14, 2024

De P.S. I love you club – Cecelia Ahern

Het is zeven jaar na het overlijden van Gerry. Holly werkt nu in het tweedehands winkeltje van haar zus. Eens in de maand organiseert haar zus een podcast waarin ze met gasten praat over lastige onderwerpen. Met Holly praat ze over de dood. Mensen in het publiek worden geraakt door haar verhaal. Er is zelfs een vrouw die haar nadrukkelijk vraagt om haar verhaal vaker te delen. Maar eigenlijk zit Holly daar helemaal niet op te wachten. Holly wil alles achter zich laten en verder met haar leven. Totdat ze in contact komt met de P.S. I love you club, een club van terminaal zieke mensen die allemaal iets achter willen laten voor hun geliefden…

Het verhaal kent behoorlijk wat personages, maar je bent snel bekend met iedereen. Holly is de hoofdpersoon, zij vertelt het verhaal. Ze vindt dat ze veranderd is na het overlijden van Gerry. Hoewel het positief is, zou hij haar nu niet meer herkennen. Door een opmerking van een man in een museum besluit ze dat het tijd is om samen te gaan wonen met haar huidige vriend, Gabriel. Ze wil het leven niet meer afwachten. Toch lijkt het alsof ze haar privéleven op pauze zet als ze in contact komt met de leden van de P.S. I love you club. Ze gaat steeds meer op in het helpen van de leden. Zij willen allemaal iets nalaten aan hun nabestaande. Met Ginika bouwt ze de meest bijzondere band op, omdat ze haar leert lezen en schrijven. Maar Holly leert ook heel veel van haar. Ginika is heel wijs voor haar leeftijd.

De schrijfstijl van Cecelia Ahern is vlot. De personages praten veel met elkaar, dus zo leren ze elkaar kennen. Ook als lezer leer je de personages op die manier goed kennen. Via de terugblikken van Holly krijg je ook nog een glimp van haar leven met Gerry te zien. Tot slot maakt Ahern gebruik van mooie zinnen en daar ben ik dol op.

We weten vaak niet meer hoe we elkaar ontmoet hebben, maar we herinneren ons altijd hoe we uit elkaar zijn gegaan.

Ik heb de voorloper (P.S. I love you) van dit boek niet gelezen, toch had ik niet het idee dat ik iets miste. De prettige schrijfstijl en de fantastische personages hebben ervoor gezorgd dat ik dit boek niet weg kon leggen. De P.S. I love you club is een prachtig boek over liefde, verlies en nieuwe kansen.

Auteur: Cecelia Ahern, Vertaling: Danielle Stensen, Titel: De P.S. I love you club, Uitgeverij: Luitingh Sijthoff, Prijs: €19,99,
Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan Luitingh Sijthoff voor het recensie-exemplaar.

Eén gedachte over “De P.S. I love you club – Cecelia Ahern

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *