juli 14, 2024

Veel liefs – Beth O’Leary

In Veel liefs volgen we Tiffy en Leon. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar ze delen wel hetzelfde bed. Omdat Leon geld nodig heeft om de advocaat van zijn broer te betalen, besluit hij zijn huis ’s avonds en in het weekend te verhuren. Tiffy is onverwacht vrijgezel en op zoek naar een nieuw onderkomen in Londen. Ze heeft maar een klein budget. Aangezien Leon ’s nachts werkt en Tiffy overdag, hoeven de twee elkaar niet tegen te komen. Dit lijkt dus de ideale oplossing. Desondanks leren ze elkaar steeds beter kennen, omdat ze overal in huis geeltjes voor elkaar achterlaten. Zo begint hun tijdelijke oplossing steeds meer als thuis te voelen.

O’Leary heeft ervoor gekozen om het verhaal vanuit twee personages te schrijven. Tiffy en Leon zijn om en om aan het woord. Tiffy is een extraverte vrouw die heel veel praat. Leon is een introverte man die zijn woorden zorgvuldig kiest. Dit zie je ook terug in de schrijfstijl. Tiffy praat in volledige zinnen en het deel van Leon is meer in telegramstijl geschreven. In het begin is dit heel erg wennen. Soms moeten zinnen opnieuw gelezen worden om te begrijpen wat Leon eigenlijk zegt. Naarmate het verhaal vordert, leer je Leon beter kennen. Zijn manier van communiceren lijkt dan ook logisch. Naast dat hij introvert is, is hij namelijk ook heel gevoelig, zorgzaam en lief. Precies iemand die de excentrieke Tiffy nodig heeft na de ongezonde relatie met haar ex. Hoewel de afloop bij feelgood boeken vaak te raden is, is het verhaal juist heel origineel. Twee totale vreemden voor elkaar delen hetzelfde huis. Uit het boek komt ook duidelijk naar voren dat je iemand die je nog nooit gezien hebt, wel leert kennen door alle spullen die hij of zij heeft. Tiffy is behoorlijk rommelig en houdt van opvallende accessoires, terwijl Leon heel erg gestructureerd en opgeruimd is. Dit heeft hilarische momenten tot gevolg.

Veel liefs is een origineel verhaal met veel komische, schattige en ontroerende momenten. Ondanks de schrijfstijl is het boek zeker de moeite waard.

Auteur: Beth O’Leary, Vertaling: Mechteld Jansen, Titel: Veel liefs, Uitgeverij: De Fontein, Pagina’s: 368, Prijs: €20,-,
Waardering: ⭐⭐⭐⭐


Met dank aan De Fontein voor het recensie-exemplaar.

5 gedachten over “Veel liefs – Beth O’Leary

  1. Grappig boek lijkt me, vraag me vooral af hoe ze dat dan doen met de spullen, neemt ze al haar spullen dan ’s avonds steeds mee? ? En als er wel een relatie uitkomt, wanneer zie je elkaar dan wel ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *